Середа, 27 Листопада

Маковий Спас цього року припадає на 14 серпня. Також, цього дня розпочинається Успенський піст, який триватиме 2 тижні, до 27 серпня включно. «Дніпро Регіон» пропонує приготувати пісні булочки з маком (за бажанням можна додати горіхи), для яких потрібні вода та олія, за рецептом відомої української кондитерки Лізи Глінської. 

Медовий Спас 2023: як вибрати правильний мед до свята – поради

Тісто для булочок:

  • 250 г борошна
  • 8 г розпушувача
  • 50 г цукру
  • сіль
  • 100 мл води
  • 40 г рослинної олії (рафінованої)

Начинка:

100 г маку (можна замінити на горіхи)
100 г обсмаженого волоського горіха
120 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Готуємо тісто. З’єднуємо в мисці воду, олію, цукор, сіль.
  2. Додаємо борошно з розпушувачем. Замішуємо тісто, обертаємо його харчовою плівкою та залишаємо при кімнатній температурі на 30 хвилин.
  3. Готуємо начинку. Мак замочуємо у теплій воді та залишаємо на 30 хвилин.
  4. Волоський горіх обсмажуємо в духовці 170 С 10 хвилин.
  5. Проціджуємо мак. З’єднуємо мак, горіхи та цукор, пробиваємо блендером до стану пасти.
  6. Тісто, що відпочило, викладаємо на робочу поверхню і розкочуємо розміром приблизно 35х30 см. Я зазвичай стіл борошном не підпилю, це тісто не липне.
  7. Викладаємо на тісто начинку та згортаємо в рулет. Нарізаємо бруски завтовшки 3 см. Викладаємо їх на лист з пергаментом і випікаємо при температурі 180С 20 хвилин.

Порада. Після того, як булочки охолонуть, їх краще обернути харчовою плівкою, щоб вони не черствіли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: