Неділя, 24 Листопада

Капуста – корисний продукт, а квашена капуста – корисніше подвійно. Але, навіть у досвідчених господинь,  капуста не виходить з першого разу. Інколи капуста не пускає соку, тому госоподині додаково роблять розсіл. Або слизька, тоді її потрібно промивати і робити наново розсіл. Як приготувати квашену капусти, щоб вона вийшла у новачків з першого разу, розповість «Дніпро Регіон».

Складові:

(кількість інгредієнтів вказано зразкову на качан капусти вагою 1,5 кг):

  • 2 морквини (невеликого розміру);
  • 2-3 столові ложки солі (орієнтуйтеся на власні переваги);
  • 1-2 зубчики часнику (можна не додавати);
  • спеції (чорний перець горошком, лавровий лист, коріандр).

Як приготувати квашену капусту:

  1. Качан потрібно вимити та зняти з нього верхні шари, після чого нарізати на товсті скибки.
  2. Перекладіть нашатковану капусту в миску і додайте до неї сіль, після чого розмішайте і продавіть. Залишіть капусту на 10 хвилин, щоб вона за цей час пустила сік.
  3. Цей час можна використовувати з користю – щоб подрібнити за допомогою терки з великими отворами моркву. З’єднайте овочі разом і перемішайте.
  4. Розкладіть капусту по скляних банках (пригодиться і ємність із кераміки), притискаючи кожен шар руками або дерев’яною палицею.
  5. Не забувайте про прянощі, якими варто пересипати кожен шар капусти.
  6. Повторюйте ці кроки, поки у вас не закінчиться «сировина» або поки ви не заповните відведену під капусту тару.
  7. Шийку ємності прикрийте, використовуючи для цього чисту тканину або дерев’яну кришку.
  8. Не забудьте про гніт, під яким капуста має простояти десь 3-4 дні.
  9. Залишилося віднести квашену капусту в холодильник, де вона зберігатиметься.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: