Як приготувати смачну квашену капусту. Скористайтесь нашим простим і роками перевіреним рецептом, повідомляє Дніпро Регіон.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 1-3 шт
- Часник (за бажанням) – 3-4 зубчики
Для заливки:
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Сіль грубого помелу – 1 ст. л.
- Вода – 500 мл
- Перець чорний – 4-5 шт
- Перець запашний – 3-4 шт
- Олія – 0,5 склянки
- Оцет столовий 9% – 10 ст. л.
Дуже простий рецепт
- Капусту нарізаємо тонкою, довгою соломкою. Моркву чистимо, миємо, тремо на великій тертці.
- Часник чистимо, пропускаємо через прес. Змішуємо в мисці всі овочі.
- У каструлю наливаємо воду, кип’ятимо. Всипаємо цукровий пісок, сіль, спеції, наливаємо масло та оцет. Перемішуємо. Кип’ятимо 1 хвилину.
- Гарячу заливку виливаємо в капусту. Зверху капусту накриваємо перевернутою тарілкою великого діаметра, на яку ставимо вантаж. Залишаємо настоюватися при кімнатній температурі.
- Через 4-5 годин швидка квашена капуста буде готова. Готову квашену капусту швидкого приготування перекладаємо в банки, накриваємо капроновими кришками й зберігаємо в холодильнику.
Джерело – https://maximum.fm/novini_t2
Раніше ми писали Не ризикуйте життям: кому категорично не можна їсти гарбуз