Квашена капуста з морквою цукру виходить хрумкою та дуже смачною. В багатьох сім′ях цей рецепт передається поколіннями. Квашену капусту, за цим рецептом, можна використовувати, як окрему страву або тушкувати чи робити начинку до пиріжків. Як приготувати квашену капусту з морковою без цукру рецептом ділиться «Дніпро Регіон».
Складові:
- Капуста – 6 кг
- Морква – 1,5 кг
- Сіль – 150 гр.
(або на 1 кг суміші капусти з морквою – 20гр. солі)
Як приготувати квашену капусту з морквою без цукру
1. Капусту шаткуємо тонкою соломкою. Моркву натираємо на великій тертці. Беремо відповідну ємність, обов’язково кладемо на дно парасольки кропу, потім укладаємо шарами капусту і моркву. Додаємо сіль і мнемо товкачем до появи соку, потім знову додаємо шарами капусту і моркву, і мнемо товкачем і так доти, поки каструля не наповниться, але не до самого верху, необхідно покласти тарілочку і поставити вантаж (можна банку з водою).