Крем-сир смачна намазка для бутербродів та тортів. Але купити якісний крем-сир не завжди вдається, та і ціни кусаються. «Дніпро Регіон» пропонує приготувати в домашніх умовах всього з одного інгрідієнту смачну закуску, яка виходить кращою ніж з магазину.
Інгредієнти:
Кефір 3,2% – 2 пакети (вихід готового продукту 580 г)
Спосіб приготування:
Для приготування крем-сиру з кефіру найкраще брати кефір у пакетах, а не в картонній упаковці чи пляшці. Для приготування були куплені пакети з кефіром по 900 мл.
- Кефір кладемо у морозильну камеру на ніч, щоб заморозився.
- Заморожений кефір дістаємо з морозилки та прибираємо упаковку.
- Тепер споруджуємо конструкцію: сито (або друшляк) встановлюємо на глибоку миску (або каструлю). Друшляк застилаємо марлею.
- Перекладаємо туди кефір. Для зручності кефір можна розрізати навпіл.
- Прикриваємо кефір марлею та залишаємо його розморожуватися. Спочатку залишаємо його на пару годин розморозитися за кімнатної температури, а потім прибираємо в холодильник.
- Кефір повністю розморозиться і виділить всю сироватку приблизно через 2 доби. З сироватки можна спекти млинці.
За консистенцією він виходить дуже ніжним та гладким. Для приготування крему для тортиків просто ідеальний варіант!