Середа, 8 Травня

19 січня православні відзначають свято Водохреща, тобто Хрещення Господнє на яке прийнято купатися в ополонці. Вважається, що в цей день вода має цілющі властивості і здатна навіть зцілити. Але не всі мають досвід моржування та обливання холодною водою, для деяких людей, це дуже важливий крок – занурення  саме в день Хрещення Господнього. Якщо ви таки наважились цього року зробити занурення в ополонку, Дніпро Регіон підкаже вам декілька порад.

КОНСУЛЬТАЦІЯ У ЛІКАРЯ

  • обов’язково проконсультуйтеся у свого лікаря;
  • пройдіть медичне обстеження  (існують захворювання, які протікають безсимптомно, а переохолодження може спричинити їх загострення).
Контрастний душ

 ПРИВИКАЄМО ДО ХОЛОДНОЇ ВОДИ

Рекомендується готуватися до пірнання в ополонку за 2-3 дні. Щоб організм звик до холоду, щодня знижуйте температуру води на один градус.

  • почніть з обтирання мокрим рушником;
  • приймайте контрастний душ;
  • практикуй обливання.

РЕЖИМ ХАРЧУВАННЯ

Рекомендується за 3-5 днів до водохресних купань

  • виключити з раціону продукти з вітаміном С – цитрусові, зелень, шипшина і т.д.
  • за дві години до купання потрібно добре поїсти, не вживаючи при цьому важкої їжі та алкоголю.

РОЗІГРІВ ПЕРЕД ЗАНУРЕННЯМ (БЕЗ АЛКОГОЛЯ)

Не рекомендується перед цим вживати спиртні напої!

  • виконати кілька вправ: присідання, махання рук та стрибки;
  • заходьте у воду не дуже повільно і не дуже швидко – занурення має бути поступовим.

ТЕПЛИЙ ОДЯГ І ЗІГРІВАННЯ ПІСЛЯ ЗАНУРЕННЯ

  • візьміть з собою одяг, який можна швидко зняти і надіти;
  • приготуйте рушник та килимок під ноги;
  • після занурення випийте гарячого чаю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: