П’ятниця, 22 Листопада

Роздрібні ціни на охолоджені м’ясні напівфабрикати зросли наприкінці літа. Про підвищення цін на м’ясо на прилавках супермаркетів повідомляє Дніпро Регіон з посиланням на аналітиків асоціації «Свинарі України».

«У серпні цінова динаміка різних видів м’яса синхронізувалася: охолоджена свинина у середньому подорожчала на 3,2%, курятина додала 2,5% до середньої ціни у липні, а яловичина підвищилася в ціні на 2,8%.

Хоча темпи приросту цін на свинину в серпні проти попереднього місяця лідирують, загалом для споживача цей вид м’яса став доступнішим, ніж роком раніше чи наприкінці 2023-го, на відміну від інших», — інформують аналітики.

І уточнюють, що наприкінці минулого літа та у грудні попереднього року кілограм охолодженої свинини коштував 206,1 грн/кг і 202,7 грн/кг відповідно, однак минулого місяця середня роздрібна ціна склала 199,6 грн/кг.

«Утім, хоч для більшості м’ясних частин це твердження справедливе, є й винятки. Преміальні свинячі напівфабрикати чи ті, попит на які сезонно вищий, далеко не завжди йдуть в ногу зі загальним трендом. Так, наприклад, стейк, вирізка та ошийок цьогоріч дорожчі, а серпневий приріст цін на більш затребуване м’ясо шиї та стегна демонструють вищі за середні темпи приросту цін», — роз’яснили в АСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: