Користь домашньої ряжанки перевірена століттями. І готувати її дуже легко, впорається навіть господиня-початківець. Ряжанка дуже корисна не тільки діткам, її із задоволенням можна пити вагітним і мамочкам, так як містить у собі велику кількість кальцію і фосфору. Але це не та ряженка, яку наші бабусі готували в сільській печі. «Дніпро Регіон» пропонує приготувати ряжанку за власним рецептом в міських умовах. Звісно, що це не та ряжанка, яку наші бабусі готували в сільській печі, але виходить теж дуже смачно.
Інгрідієнти для приготування ряжанки:
- 4 л молока (домашнього або магазинного найжирнішого);
- 0,5 ст. сметани.
З такої кількості продуктів виходить 3 літри ряженки.
Спосіб приготування:
- У каструлю (алюмінієву) налити молоко, накрити не повністю кришкою, включити маленький вогонь.Томити так години 3-4. Щоразу помішуючи опускати плівку, що утворюється зверху. Молоко за цей час набуде кремового кольору.
- Дати охолонути, перелити в 3-х літрову банку, додати сметану, добре перемішати, накрити зверху кришкою (не повністю) добре укутати рушником (можна не одним) і залишити на ніч. Ряжанка скисає через 6-8 годин.
- Вранці ряжанку перемішати, накрити кришкою і відправити в холодильник.
Далі використовувати за призначенням, можна додавати мед, ягоди, фрукти, готувати коктейлі, заправляти салати, використовувати у випічці, або пити просто так.
Важливо. Термін придатності такої ряжанки не великий, так, що насолоджуйтесь корисним напоєм у своє задоволення.