Понеділок, 20 Травня

Велике свято Благовіщення святкується сьогодні, 7 квітня. Що приготувати на свято, чим порадувати родину, щоб було і смачно, і корисно та запам`яталось. 

7 квітня Благовіщення: як святкувати, прикмети та що категорично не можна робити

Кулеб’яка з рибою і капустою

Цей рецепт – дуже смачний приклад старовинної випічки. У наші дні готують киши і галети, а в старовину готували кулеб’яки і пироги. Безліч рецептів тих днів збереглося і до цього дня. І багато господинь готують кулеб’яки за рецептами своїх бабусь, яких навчили їх бабусі. Справжня старовинна кулебяка – це своєрідний згорток із млинців з різними начинками, обгорнутий домашнім дріжджовим тістом. Так, нарізаючи готову кулеб’яку скибками, господиня подавала кожному члену сім’ї всього потроху – тісто, млинці, крупяную начинку, грибну начинку, м’ясну і овочеву. Це розмаїття смаків було настільки тісно переплетено, що становило ідеальний ансамбль в одній страві.

Ми готуватимемо спрощений варіант, але не менш смачний.

Благовіщення 2021: відкритки і листівки для привітання (ФОТО)

Щоб приготувати кулеб’яку з рибою і капустою, вам знадобиться:

для тесту:
дріжджі – 25 г
яйце – 2 шт.
цукор – 5 ст.л.
сіль – 0,25 ч.л.
сметана – 200 г
молоко
борошно

для начинки:

капуста білокачанна – 0,5 шт.
риба – 700 г
масло вершкове – 100 г

Як приготувати кулеб’яку з рибою і капустою:

1. Зробити опару для тіста. Для цього дріжджі (свіжі, «бабусині») розвести з половиною склянки води, додати по ст. ложці цукру борошна. Розмішати. Поставити в тепле місце. Опара готова в той момент, коли піна тільки починає опадати.
2. У великій мисці трохи збити яйце з цукром і сіллю. Додати сметану. Розмішати. Додати опару і теплим молоком довести загальний обсяг до півлітра.
3. В отриману суміш додавати порціями просіяне борошно. Отримавши тісто як на оладки, накриваємо миску рушником і ставимо в тепле місце підходити (приблизно на годину).
4. У миску з тестом додати 3 ст. ложки борошна з гіркою, трохи підбити кулаком і залишити ще на півгодини.
5. Присипати стіл борошном, викласти тісто і добре вимісити його. При необхідності додати борошна, якщо тісто продовжує липнути до рук.
6. Розділити тісто на дві частини. Одну відкласти в сторону і накрити, щоб не обвітрилася. Другу – розкачати в тонкий пласт. Викласти «дно» нашої кулеб’яки на змащене маслом деко.
7. Для приготування начинки потрібно нашаткувати капусту і гарненько обсмажити її на вершковому маслі. Рибу відокремити від кісток, якщо вони є, і так само, як і капусту, обсмажити на сковороді. Все посолити і поперчити за смаком. Також можна додати улюблені спеції.
8. На шар тіста викласти капусту, потім – рибу.
9. Другу частину тіста розкачати тонким шаром і накрити пиріг. Якщо краї нерівні, їх можна обрізати і зробити із залишків тіста прикрасу. Защипнути краю як вам подобається.
10. Змастити поверхню кулеб’яки збитим яйцем для золотистого кольору. Зробити кілька отворів ножем або виделкою для виходу пари.
11. Випікати при температурі 180 градусів 40-50 хвилин.

Раніше ми також писали Місячний календар для садівників та городників на квітень: коли садити та сіяти (ПО ДНЯХ)

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: