Четвер, 2 Травня

Овочі з грибами запечені у духовці – це чудова можливість наповнити свій раціон не лише смачними стравами, а й корисними. Овочі можна запекти як у формі, так і просто на ґратах більшими шматочками. Рецептом, ароматної та смачної страви, ділиться «Дніпро Регіон»

Інгрідієнти:

  • Печериці 200 г
  • Молоді кабачки 1шт.
  • Баклажани 1 шт.
  • Помідори 1шт.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Часник 2 зубч.
  • Соєвий соус 60 мл
  • Рослинна олія 40 г
  • Сіль за смаком
  • Спеції сухі до смаку

Спосіб приготування:

  1. Як зробити овочі з грибами в духовці? Підготуйте для цього потрібні інгредієнти. Пропорції та склад овочів можна трохи поміняти за своїм смаком та наявністю. Печериці вибирайте середнього розміру. Всі овочі та гриби ретельно промийте від забруднень. Гриби можна брати будь-які.
  2. Для маринаду налийте в невелику миску соєвий соус та олію. Часник очистіть і пропустіть через прес одразу в миску. Перемішайте.
  3. У помідорів видаліть плодоніжку. Наріжте їх великими частинами. Печериці розріжте на 2-4 частини.
  4. Великими шматочками наріжте кабачок та баклажан.
  5. Також наріжте болгарський перець. Можна взяти перець будь-якого кольору чи кожного потроху.
  6. Всі інгредієнти викладіть у чашу та полийте маринадом. Посипте сіллю та спеціями. Як спеції я беру трохи меленого перцю і сушений базилік.
  7. Усі інгредієнти перемішайте та залиште постояти на 30-40 хвилин. Пару разів за цей час все перемішайте, щоб маринад просочив все рівномірно.
  8. Для запікання можна взяти будь-яку жароміцну форму. Я запікатиму в керамічній. Викладіть все у форму і поставте в духовку, розігріту попередньо до 180 градусів, на 40-45 хвилин. Під час запікання 1-2 рази перемішайте.
  9. При запіканні з овочів з’явиться багато соку, овочі просочаться ароматом один одного і блюдо вийде дуже соковите. Вийміть форму з духовки та подавайте до столу у гарячому вигляді. Тушкованими овочами можна доповнити гаряче м’ясо.

Вибирайте помідори соковиті, але щільні. М’які плоди погано тримають форму, у процесі нарізки та приготування вони розповзуться у безформну масу та зіпсують зовнішній вигляд страви.

Зверніть увагу, що в деяких випадках немає необхідності видалення гіркоти з баклажанів – зазвичай не гірчать молоді овочі, а також деякі особливі їх сорти.

Купуйте свіжі печериці середнього розміру, сніжно-білого кольору без плям, пошкоджень, запаху гнилі. На дотик вони не повинні бути слизькими. Ретельно промийте гриби від ґрунту під струменем теплої чи холодної води. Виріжте зіпсовані місця, якщо вони є. Мініатюрні грибочки розміром до 2 см чистити не обов’язково, досить їх добре промити. Найбільші печериці рекомендується чистити від плівок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: