Якщо на сніданок вам вже надоїли сухі бутерброди, різноманітні каші, пропонуємо приготувати оладки з кабачків в духовці. Для цього вам потрібні мінімум продуктів та часу. Як приготувати не жирні дієтичні оладки з кабачків в духовці розповість «Дніпро Регіон».
Інгредієнти для кабачкових оладок:
- Кабачок – 1 шт.;
- Твердий сир – 100 г;
- Яйця – 2 шт.;
- Сіль – 1/3 ч.л.;
- Борошно – 2 ст.л.;
- Розпушувач – 1⁄2 ч.л.
Приготування кабачкових оладок:
- Видаляємо у кабачків плодоніжки. Якщо старий кабачок, то прибираємо також шкірку і насіння. Молодий кабачок можна натирати на великій тертці разом із шкіркою та насінням.
- Віджимаємо кабачкову масу від зайвої рідини. Натираємо дрібно сир, викладаємо до кабачкової маси. Розбиваємо в кабачкову масу яйця, солимо, висипаємо борошно та розпушувач, ретельно перемішуємо компоненти.
- Застилаємо лист пергаментом. Якщо не впевнені як свій пергамент, можна змастити його олією.
- На поверхню викладаємо по 1,5 столовій ложці кабачкової маси. Округлюємо порції на деку, створюємо оладки.
- Випікаємо оладки при 200 градусах у духовці 20 хвилин. Час випікання може трохи відрізнятися.
У результаті виходять ароматні оладки з рум’яною скоринкою.
Для любителів кабачків рекомендуємо додавати в рецепт пару кабачків, тоді кількість борошна збільшуємо до 3-4 ст. л.