Як приготувати смачну мариновану скумбрію. Що для цього потрібно: які інгредієнти та скільки часу, повідомляє Дніпро Регіон.
Це простий і смачний варіант закуски для будь-якого святкового столу. Скумбрія маринована в домашніх умовах в розсолі виходить дуже ніжною, ароматною і солоною.
Інгредієнти:
- вода – 1 ст.;
- цукор – 1 ст. л.;
- чорний перець – 5 горошин;
- лавровий лист – 3 шт.;
- велика сіль – 2 ст. л.;
- запашний перець – 3 горошини;
- коріандр – 10 г;
- гвоздика – 3 шт.;
- скумбрія – 1 шт.
Спосіб приготування:
- Спочатку розморозьте основний компонент, очистити від нутрощів, відріжте плавники, голову.
- Покладіть у воду всі спеції, поставте на вогонь, кип’ятіть 2 хвилини.
- Далі розсіл необхідно остудити. Сіль потрібно класти без гірки, якщо не хочете занадто солоне блюдо.
- Підготуйте ємність, де будете маринувати рибу. Краще укладати відразу кілька рибин, щоб вони не плавали.
- Заливайте охолодженим розсолом так, щоб він покривав скумбрію повністю. Закрийте кришкою і поставте холодильник на 3-4 дні.
- Подавати слід блюдо разом зі свіжими овочами, можна прикрасити зеленню.