Вівторок, 22 Квітня

Елементарні інгредієнти, тісто в найкращих традиціях «5 хвилин вжух-вжух міксером», потім відразу в духовку. В результаті – неймовірно смачні мафіни з тонким смаком і ароматом лимона, а так само з хрустким штрейзелем зверху. Ідеальні для того, щоб зібрати сім’ю на чаювання у вихідний день. Як приготувати лимонні мафіни з штрейзелем розповість «Дніпро Регіон».

Складові:

Для тіста:

  • 140 г вершкового масла кімнатної температури;
  • 180 г цукру;
  • 2ч.л. ванільного цукру;
  • 3 яйця;
  • 1 лимон;
  • 200 г борошна;
  • 1,5 ч.л.розпушувача.

Для штрейзеля:

  • 15 г вершкового масла;
  • 30 г борошна;
  • 30 г цукру.

Розігріти духовку до 180°С.

Як приготувати лимонні мафіни:

1. М’яке  масло збити з цукром та ванільним цукром. Додати сік цілого та цедру половини лимона, перемішати.

2. Поступово по одному ввести яйця, щоразу збиваючи. В останню чергу всипати борошно та розпушувач і ретельно розмішати.

3. Викласти тісто у форми, але не до кінця, залишаючи ~1,5 см зверху.

4. Для штрейзеля змішати м’яке масло, борошно та цукор (можна навіть ложкою). Можна, до речі, ще цедри додати трохи. Повинна вийти крихта. Розподілити її поверх тіста в кожній формі.

3. Випікати близько 30 хв, готовність перевіряти зубочисткою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голоси
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Буду рада вашим думкам, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: