Імбир зараз дуже популярний, скрізь говорять про його користь, використовують для приготування різних страв та напоїв. Однак, через свій пекучий пряний смак він може бути небезпечним для багатьох людей. Кому варто відмовитись від цього продукту, розповість Дніпро Регіон.
Імбир потрібно вживати з обережністю або взагалі від нього відмовитися у таких випадках.
- Жовчнокам’яна хвороба.
- Проблеми з печінкою – гепатити чи цирози.
- Чутлива слизова шлунка та кишечника.
- Коліт, гастрит, підвищена кислотність, виразкова хвороба.
- Підвищений тиск та порушення серцевої діяльності.
- Схильність до рясних кровотеч, які важко зупинити.
Йдеться про імбир у будь-якому вигляді – свіжому, маринованому, сухій приправі. Також при прийомі деяких препаратів варто порадитися з лікарем. Насамперед, якщо вони покликані розріджувати кров. Адже корінь, навпаки, підвищує кровообіг, а це може призвести до серйозних проблем.