Вівторок, 7 Травня

Для господарочок, які роблять запаси на зиму, розповімо, як приготувати томатні соуси. Нічого складного тут немає, все просто та головне, що взимку домашні будуть вдячні за ваші труди, передає «Дніпро Регіон».

Як готувати овочевий соус на основі томатів на зиму

Ось що нам знадобиться – інгредієнти:

  • самі помідори – 5 кілограмів,
  • лук – 5 штук,
  • болгарський перець – 5 штук,
  • сіль – 2,5 столові ложки,
  • цукор – 1-1, 5 склянки,
  • оцет – 100 мілілітрів,
  • гострий перець – 1 чайна ложка,
  • чорний перець – 0,5 чайної ложки.

Як готувати томатний соус:

  • спочатку потрібно зняти з помідорів шкірку,
  • потім всі овочі слід нарізати досить крупно,
  • після цього їх потрібно відправити у велику каструлю і поставити на плиту,
  • тушкувати слід під закритою кришкою приблизно одну годину,
  • знявши з вогню, потрібно почекати до охолодження маси,
  • зайву воду потрібно злити і всю масу перетерти через сито,
  • після додати в це пюре сіль, цукор, чорний і червоний перці, оцет,
  • знову потім потрібно поставити на плиту і проварити близько пів години.
  • Одночасно можна підготувати банки і кришки, їх стерилізувати.
  • Киплячий соус потрібно залити в банки та закрити, потім перевернути закрутки догори дном і накрити до повного охолодження.

Все, ваш томатний соус на зиму готовий!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: