П’ятниця, 3 Травня

Солону карамель вперше приготував у Франції 1977 року кондитер на ім’я Анрі Ле Ру. І ці ласощі до цього дня на піку популярності. Приготувати солону карамель в домашніх умовах легко, якщо знакіти кілька секретів, розповідає «Дніпро Регіон» з посиланням на відому дніпровську кондитерку Тамілу Уварову.

  1. Ніколи не додавайте в гарячу карамель холодні вершки, їхня температура повинна бути приблизно однаковою.
  2. Коли готуєте карамель, використовуйте дерев’яну або силіконову (термостабільну!) лопатку.
  3. Під час приготування карамелі використовуйте посуд світлих відтінків і лише з товстим дном. Саме світлі відтінки допомагають не прогавити момент готовності продукту.
  4. Щоб точно визначити готовність карамелі – дивіться на її колір. Як тільки вона стане янтарного кольору, забирайте з вогню і додавайте вершки.
  5. Гарячі вершки вводите дуже повільно, постійно помішуйте.
  6. А ось вершкове масло додайте вже в готову карамель холодним. Так у вас вийде гарна блискуча емульсія.
  7. Сіль вводьте в момент з’єднання карамелі з маслом.
  8. Охолоджувати готову карамель слід при кімнатній температурі. Потім потрібно прибрати її на 3-4 години в холодильник для стабілізації.
  9. Зберігати солону карамель можна у холодильнику 2 тижні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: