Субота, 23 Листопада

Зазвичай, ми звикли, що різотто це ресторанна страва. Насправді, для приготування різотто використовуються самі звічайнісіньки продукти та готування не потребує якихось професійних навичок. «Дніпро Регіон» пропонує приготувати смачне та корисне гарбузове різотто з беконом та яблуком в домашніх умовах.

Складові:

  • Рис середньозерний 350 г
  • Гарбуз 1 кг
  • Бекон 80 г
  • Яблуко кисло-солодке 1/2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1/2 шт.
  • Часник 1 зубчик
  • Сирний вершковий сир 90 г
  • Твердий сир 50 г
  • Чебрець 3 г
  • Цукор 1 щіпка
  • Вершкове масло 30 г
  • Оливкова олія 10 мл
  • Соняшникова олія 10 мл
  • Сіль перець

Знадобиться пергаментний папір та сковорода з товстими стінками

Як приготувати гарбузове різотто з беконом та яблуком:

  1. Гарбуз нарізати на великі часточки, видалити насіння, поперчити і посолити, збризкати олією і відправити в духовку на 30 хвилин при 180 градусах. Коли гарбуз охолоне, зняти м’якоть із шкірки. Цибулю очистити і нарізати дрібним кубиком. Часник нарізати слайсами. На сковороду налити 10 мл оливкової олії та відправити обсмажувати бекон із двох сторін.
  2. Перекласти бекон на окрему тарілку, а коли охолоне дрібно нарізати. У сковороду після бекону відправити цибулю та часник, обсмажити до золотистого кольору. Відправити до цибулі з часником рис і трохи обсмажити. До рису влити гарячу воду, щоб покрила рис і томити, помішуючи постійно дерев’яною лопаткою на повільному вогні.
  3. Постійно підливати невелику кількість води та довести рис до готовності. Листики чебрецю відправити в середині приготування рису. Яблуко нарізати дрібним кубиком і відправити до рису, додати щіпку цукру та солі, перемішати. В кінці відправити м’якоть гарбуза. Потім додати шматочок вершкового масла, відключити нагрівання і перемішати.
  4. Додати твердий тертий сир і перемішати.

Сервірування: Перекласти порцію різотто на тарілку, зверху викласти кнелі з вершкового сиру, посипати беконом і прикрасити шматочками печеного гарбуза.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: