Булочки з корицею – це смачна і ароматна випічка, яку можна приготувати самостійно вдома. Вони ідеально підходять для сніданку, перекусу або десерту. Додавання кориці до тіста надає булочкам особливого смаку та аромату. Ось простий рецепт від «Дніпро Регіон», який дозволить вам приготувати смачні булочки з корицею.
Для приготування булочок з корицею знадобляться:
- Молоко – 1 склянка
- Яйце – 1 шт
- Цукор – 7 столових ложок + 150 г
- сухі дріжджі – 0.5 пачки (7.5-8 г)
- Маргарин 200 г
- Борошно 2.5-4 склянки
- Масло вершкове 100 г
- Кориця
- Сметана або кремчиз
- Цукрова пудра
- Ванілін
Спосіб приготування булочок з корицею:
- Молоко підігріваємо, воно повинно бути теплим.
- До молока додаємо яйце, цукор, дріжджі.
- Все змішати і почекати, поки з′явиться «дріжджова шапочка» (приблизно 10-15 хв).
- Додати м′який магарін (попередньо трохи розтопити).
- Поступово Додайте борошно. Тісто повинно бути м”яким, не липнути до рук.
- Накриваємо тісто і відставляємо осторонь в тепле місце, воно повинно відпочити 15-20 хвилин.
- Тим часом готуємо начінку. Змішуємо вершкове масло з цукром 150 г.
- Розкачуємо тісто на 0.5 см, намазуємо начинку, посипаємо крицею.
- Скручуємо рулетом, нарізаємо шайбами товщиною 3 см.
- Викладаємо на застелений пергаментом лист.
- Випікаємо 30-40 хв при 160.
Готуємо намазку на булочки. Якщо у вас немає в продажу кремчизу, можна замінити густою некислою сметаною з цукровою пудрою та трохи ванілі. Змазуємо цим гарячі булочки і насолоджуємось.
На виході отримуємо 20 булочок.