Субота, 4 Травня

Взимку ми намагаємось заповнити запас вітамінів за допомогою сезонних продуктів. І журавлина є однією з найпопулярніших ягід. Проте, потрібно враховувати як загальновідомі корисні властивості, а й протипоказання. У яких випадках варто відмовитись від журавлини, розповість Дніпро Регіон.

Види журавлини та їх властивості

  • Свіжа ягода, у якій зберігається максимум речовин, закладених природою.
  • Морозиво журавлина втрачає частину своїх природних властивостей.
  • Сушена ягода є концентратом всіх природних речовин.
  • Зацукрована журавлина може становити підвищений ризик для людей, яким потрібно контролювати кількість споживаного цукру.

Протипоказання до вживання журавлини

Цю ягоду потрібно їсти з певними обмеженнями або взагалі від неї відмовитись за наявності наступних проблем зі здоров’ям:

  • схильність до алергічних реакцій;
  • цукровий діабет, особливо інсулінозалежний;
  • порушення у роботі травної системи, здуття живота, часта діарея;
  • підвищена кислотність шлункового соку, виразкова хвороба, гастрити;
  • непрохідність жовчовивідних шляхів та хвороби печінки;
  • каміння в нирках, сечовому та жовчному міхурі, а також схильність до їх утворення.

Перш ніж вводити журавлину в свій раціон на постійній основі, потрібно обов’язково проконсультуватися з дієтологом, сімейним або лікарем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: