Четвер, 2 Травня

Кабачки можуть стати основою для швидкого сніданку чи поживного перекушування. Один із таких рецептів – запіканка з кабачків із яйцем та сиром. Подавати цю страву можна і гарячою, і охолодженою, а соуси урізноманітнять смак запіканки.

Складові для запіканки з кабачків із сиром:

кабачок – 600 г;
курячі яйця – 3 шт.;
твердий сир – 120 г;
часник – 2-3 зубчики;
панірувальні сухарі – 40 г;
рослинна олія – 15 г;
сіль, спеції, зелень – до смаку.

Спосіб приготування запіканки з кабачків із сиром:

  • Якщо у кабачків жорстка шкірка та насіння, видаліть їх.
  • Натріть м’якоть на тертці, залиште на 10-15 хвилин.
  • Відіжміть кабачки і злийте рідину, що виділилася.
  • Натріть сир на великій тертці.
  • Наріжте зелень.
  • Подрібніть часник.
  • Збийте яйця до легкої піни.
  • Змішайте кабачки, яйця, сир, зелень, часник.
  • Приправте за смаком сіллю та спеціями.

Змастіть форму для запікання олією.  Викладіть у неї масу з кабачків.  Розрівняйте верх майбутньої запіканки, посипте панірувальними сухарями.

Запікайте в розігрітій до 180 С духовці протягом 20-25 хвилин.

Час приготування може змінюватись залежно від товщини запіканки та характеристик духовки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

5 1 голос
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: