Запечені яблука — це не лише смачний, а й корисний десерт, який дарує організму вітаміни та підтримує імунітет восени. Під час запікання фрукти зберігають більшість поживних речовин, а завдяки м’якій текстурі стають легкозасвоюваними. Така страва покращує травлення, зміцнює серцево-судинну систему й чудово підходить для тих, хто дбає про здорове харчування. Як приготувати запечені в духовці фаршировані яблука розповість Дніпро Регіон.
Вибирайте яблука приблизно однакового розміру та одного сорту – так вони пропікуються одночасно.
Інгредієнти
- 4 великі яблука;
- 100 г коричневого цукру;
- 100 г вершкового масла;
- 50 г борошна;
- 50 г вівсяних пластівців;
- 50 г лісових горіхів;
- 1 ч. л. кориці;
- 0,5 ч. л. солі.
Приготування (60 хвилин, 4 порції)
1. Розігрійте духовку до 175 градусів. У яблук зверху виріжте серцевину, зробивши поглиблення. Викладіть їх на лист.
2. Подрібніть лісові горіхи. Змішайте борошно з цукром, сіллю, корицею, вівсяними пластівцями та горіхами. Олію наріжте шматочками і перетріть пальцями з борошняною сумішшю. Отриманою масою щедро заповніть середину яблук.
3. Запікайте яблука в духовці 40 хвилин, доки вони не стануть м’якими. Час приготування залежить від сорту яблук. Подавайте теплими з морозивом та карамельним або шоколадним соусом.