Такі кабачки можна заготовити на зиму і зберігати без холодильника. Для консервування цієї апетитної закуски з кабачків можна обійтися без стерилізації і всі баночки стоятимуть в теплі надійно і довго. Я щороку закриваю кабачки таким способом і жодного разу ні з однією банкою нічого не сталося. А закуска виходить славна і всю зиму радує своїм яскравим смаком і ароматами літа. Про це повідомляє Дніпро Регіон.
Інгредієнти на 2 л готової закуски:
Кабачки – 1 кг
Помідори – 750 гр
Морква – 250 гр
Болгарський перець – 250 гр
Гострий перець Чилі – 1 шт. (крупний)
Часник – 50 гр
Сіль – 1 ст.л. з невеликою гіркою (або за смаком)
Цукор – 100 гр (або за смаком)
Оцет 9 % – 50 мл (або за смаком)
Олія – 70 мл
Як приготувати:
Кабачки для заготівлі підходять будь-які. Якщо у кабачків груба шкірка і великі насіння, то її можна зчистити, а насіння видалити. Кабачки потрібно нарізати ось таким кубиком середнього розміру.
Також, для приготування закуски з кабачків потрібно солодкий і м’ясистий болгарський перець, гострий перець Чилі, помідори, морква і часник.
Весь перець нарізати невеликими шматочками. Якщо закуска потрібна не дуже гостра, то з перцю Чилі насіння краще видалити.
Помідори потрібні теж м’ясисті і яскраво-червоні. Помідори точно так же, як і перець, нарізати невеликими шматочками.
Нарізані помідори і весь перець подрібнити блендером або пару раз пропустити через м’ясорубку до стану пюре. Перекручені помідори з перцем відразу перелити в каструлю. Обсяг каструлі повинен бути близько 5 літрів.
Моркву натерти на дрібній терці.
Додати часник.
Коли всі овочі підготовлені, можна приступати безпосередньо до самого приготування.
Моркву обсмажити на сильному вогні близько 1 хвилин на олії.
Далі поставити каструлю з прокрученими помідорами і перцем на вогонь, довести до кипіння і проварити 1 хвилину.
Викласти в соус обсмажену моркву і перемішати.
Знову довести до кипіння і викласти в соус всі нарізані кабачки.
Перемішати, додати сіль і цукор.
Знову перемішати і проварити на середньому вогні близько 12 хвилин до напівготовності кабачків. Кабачки повинні стати м’якими, але не дуже. Потрібно, щоб вони злегка хрустіли і залишалися пружними.
Коли кабачки дійдуть до потрібного стану додати до них часник.
І влити оцет. Оцет додасть кабачкам приємну кислинку і збереже консервацію на довгий час.
Хочу додати, що кількість солі, цукру, часнику і оцту можна трохи підкоригувати під свій смак.
Після цього все ще раз перемішати і проварити ще 1 хвилину.
Залишилося розкласти закуску по банкам. Банки з кришками потрібно заздалегідь простерилізувати будь-яким зручним способом. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить рівно 2 л готової закуски.
Заповнені банки щільно закрутити кришками.
Перевернути, накрити ковдрою і залишити так до повного охолодження. По суті охололі кабачки вже повністю готові і можна їх відразу їсти. Але як приємно відкрити таку баночку взимку і подати на стіл під картоплю або будь-який інший гарнір. І, як я вже говорила, зберігати такі кабачки можна в теплі без холодильника.
Смачного.