Неділя, 5 Травня

В Україні триває війна, внаслідок чого скоротився імпорт сезонних продуктів. В цих умовах більшість населення не може дозволити собі купити овочі та фрукти по “космічним цінам”. Але є рішення – виростити вітаміни на підвіконні вланоруч. Вирощування мікрозелені вдома –це легкий і здоровий спосіб отримати свіжу зелень протягом усього року. «Дніпро Регіон» надасть декілька порад, як виростити мікрозелень вдома:

  1. Виберіть контейнер. Мікрозелень можна вирощувати в будь-якому контейнері, який має дренажні отвори внизу. Найкраще використовувати пластикові контейнери з кришкою, тарілки, горщики або спеціальні лотки для вирощування мікрозелені.
  2. Виберіть насіння. Для вирощування мікрозелені можна використовувати будь-які насіння зернових культур, зелені трави, овочі, квіти та інше. Найкраще використовувати насіння, які підходять для швидкого росту і мають більшість корисних властивостей.
  3. Підготуйте грунт. Для вирощування мікрозелені потрібен легкий, родючий і добре дренуючий грунт. Можна використовувати землю з вашого саду або придбати спеціальний мікс для вирощування мікрозелені.
  4. Посійте насіння. Розсіяти насіння по поверхні підготовленого грунту з відстанню близько 1-2 см між ними. Не занадто глибоко занурюйте насіння в грунт – воно має бути тільки трохи покрито зверху.
  5. Зволожуйте грунт. Для успішного вирощування мікрозелені потрібна постійна вологість грунту. Зволожуйте грунт помірно, використовуючи спрей або поливальний прилад, але не пересушуйте його.
  6. Розмістіть контейнер на світлому місці. Мікрозелень потребує багато світла, тому важливо забезпечити їй достатню кількість світла. Найкраще розміщувати на вікнах на південь або на сході, де є більше сонячного світла. Якщо вам не вистачає природного світла, можна використовувати штучне освітлення, зокрема фітолампи. Налаштуйте тривалість світла на 12-16 годин на день для оптимального росту рослин.
  7. Поливайте рослини регулярно. Мікрозелень швидко висихає, тому важливо забезпечувати  достатню кількість вологи. Регулярно поливайте помірною кількістю води, щоб ґрунт був завжди вологим. Для поливу можна використовувати пульверизатор або звичайний поливач.
  8. Збирайте мікрозелень за необхідністю. Мікрозелень можна зібрати через 1-2 тижні після посіву, коли вона вже буде достатньо високою. Зрізайте рослини знизу, на рівні ґрунту, за допомогою острого ножа. Вона готова до споживання одразу після збирання. Збирайте лише ту кількість мікрозелені, яку вам потрібно, щоб не втратити її корисних властивостей і свіжості.
  9. Експериментуйте з різними сортами. Мікрозелень можна вирощувати з різних видів насіння, таких як горох, броколі, редиска, капуста і т.д. Кожен з них має свій власний смак і корисні властивості, тому спробуйте декілька сортів і виберіть той, який вам найбільше підходить.
  10. Споживання. Мікрозелень готова для споживання через 1-2 тижні після посіву. Щоб зібрати мікрозелень, потрібно обрізати його ножицями на рівні землі. Ідеально, якщо він зріс до висоти 5-7 см. Мікрозелень можна використовувати в салатах, сендвічах, як гарнір до страв або просто як додаток до будь-якої страви. Вона додає свіжості, смаку та корисних речовин до вашого харчування. Насолоджуйтеся своїм власним врожаєм мікрозелені!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: