Дуже простий і неймовірно смачний рецепт із кабачків. Страва швидко і просто готується, продукти для нього знадобляться найдоступніші, а результат просто приголомшливий. Відбивні з кабачків у сирному паніровці виходять соковитими, ніжними, з хрусткою скоринкою, а подавати їх будемо з ароматним часниковим соусом. Рецептом приготування відбивних з кабачків у сирному паніруванні ділиться «Дніпро Регіон».
Складові:
- Кабачок 2 шт.;
- Сир твердих сортів 125 г;
- Куряче яйце 4 шт.;
- Паприка 1 ч.л.;
- Приправа 1 ч.л.;
- Сухарі паніровочні 100 г;
- Борошно пшеничне 50 г;
- Сіль за смаком;
- Перець чорний мелений за смаком;
- Масло рослинне 70-100 г для смаження.
Соус:
- Сметана 20% 125 г;
- Майонез 50 г;
- Часник 2 зубчика;
- кріп 30 г.
Як приготувати відбивні з кабачків у сирному паніровці:
- Кабачки нарізаємо вздовж на слайси завтовшки 3-5 мм.
- Молоточком для відбивних злегка відбиваємо скибочки кабачків боком із товстими зубчиками. Після цієї процедури кабачки краще просмажаться, а їх смак стане ніжнішим і соковитішим у результаті.
- Підготовлені кабачки складаємо в миску, солимо і перчимо до смаку. Перемішуємо та залишаємо на столі при кімнатній температурі на 10-15 хвилин.
- Для цього рецепту найкраще підійдуть невеликі за розміром молоді кабачки. Чистити із зовсім не обов’язково, насіння видаляти також не потрібно.
- Для паніровки панірувальні сухарі змішуємо з борошном.
- В окремій мисці збовтуємо яйця з паприкою, приправою «Італійські трави», додаємо сіль та мелений перець за смаком. Сир натираємо на дрібній тертці та змішуємо з яйцями.
- Для панірування та кляру беріть такий посуд, щоб зручно було обвалювати та вмочувати досить довгі скибочки овочів.
- На сковороді розігріваємо невелику кількість олії. Кожну скибочку кабачка обвалюємо в паніровці із сухарів, потім добре обмочуємо в клярі і викладаємо на розігріту сковороду. Смажимо відбивні з кабачків на невеликому вогні з двох боків до золотистої скоринки.
- Обсмажені відбивні з кабачків знімаємо на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру.
- Для соусу змішуємо майонез, сметану, додаємо дрібно нарізану зелень свіжого кропу та пропущений через прес часник.
- Все перемішуємо і подаємо на стіл разом із кабачками.