Вівторок, 1 Квітня

Розсипчастий пісний плов із грибами та овочами готується прямо на сковороді. Виходить ситна, ароматна, при цьому — малокалорійна страва. Для плову традиційно використовується рис із великими зернами, який добре вбирає воду та спеції, залишаючись розсипчастим після варіння.

Як приготувати вегетаріанський плов з грибами та овочами розповість Дніпро Регіон, бо це не лише смачна, але й корисна страва, яка підійде як для щоденного, так і для святкового меню.

Грибний плов

Інгредієнти

  • 80-100 г рослинної олії
  • 2-3 великі головки цибулі
  • 2 великі моркви
  • 300-400 г свіжих печериць
  • 300 г довгозернистого пропареного рису
  • 1,5 ч.л. солі
  • перець, спеції – за смаком

Як готувати грибний плов

  1. Рис промити, залити теплою водою і залишити, поки готується цибуля з морквою.
  2. Цибулю дрібно нарізати і тушкувати до м’якості. Потім додати моркву, натерту на середній тертці, продовжувати гасити.
  3. Гриби нарізати тонкими платівками. Коли морква стане м’якою, додати гриби. Смажити до випаровування вологи, що виділилася.
  4. З рису в цей час злити воду, потім додати його до овочів та грибів, смажити 1,5 хвилини, потім додати 1,5 л окропу.
  5. Щільно закрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 12 хвилин, потім додати спеції і потримати ще 15 хвилин.

Плов з овочами

Інгредієнти

  • Рис – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 215 г
  • Морква – 180 г
  • Перець болгарський – 180 г
  • Горошок зелений – 150 г
  • Часник – 15 г
  • Цибуля зелена – 5 г сушена
  • Куркума – за смаком
  • Паприка – 5 г мелена
  • Перець, сіль – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Олія – ​​50 мл
  • Вода – 700 мл

Як готувати плов з овочами

  1. Цибулю очистити і добре промити. Обсушити паперовим рушником від надмірної вологи. Нарізати кубиками.
  2. Розігріти олію у сковороді. Додати шматочки цибулі. Смажити на невеликому вогні 2-3 хвилини, щоб цибуля стала злегка м’якою.
  3. Очищену моркву нарізати тоненькими брусочками або натерти на великій тертці. Додати до цибулі. Продовжити смажити на помірному вогні ще 3-4 хвилини. Помішувати, щоб овочі обсмажилися рівномірно.
  4. Додати зелений горошок. Смажити на середньому вогні кілька хвилин.
  5. Болгарський перець промити та обсушити. Розрізати навпіл і видалити насіння. Нарізати брусками. Додати до овочів. Смажити 1-2 хвилини на помірному вогні, помішуючи.
  6. До смажених овочів додати лавровий лист, сіль, мелений чорний перець, мелену паприку, куркуму, сушений зелений лук. Смажити 1-2 хвилини на невеликому вогні, помішуючи, щоб усі овочі просочилися спеціями.
  7. Рис промити проточною водою. Всипати у сковороду. Розрівняти ложкою тонким шаром, не перемішуючи.
  8. Очищені зубки часнику розподілити на поверхні рису, злегка вдавлюючи їх у крупу.
  9. Обережно влити гарячу воду. Шар води над рисом має бути приблизно 1,5-2 см. Встановити на вогонь. Довести до кипіння. Накрити кришкою.
  10. Варити пісний плов із овочами на найменшому вогні 15-25 хвилин, майже до готовності. Час варіння залежить від сорту рису.
  11. Залишити пісний плов під кришкою ще на 15 хвилин. За цей час рис дійде готовності.
  12. Зняти кришку. Рис добре перемішати із овочами. Подавати до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голоси
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Буду рада вашим думкам, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: