Ватрушки – це не лише улюблена випічка з дитинства, але й чудовий спосіб поекспериментувати зі смаками. Додавши до традиційної начинки гриби та сир, ви отримаєте неперевершену страву, яка стане зіркою вашого столу. Про це повідомляє Дніпро Регіон.
Інгредієнти:
⠀
Для тесту:
Сир 0-2% – 180 гр
борошно – 6 ст.л
Розпушувач – 1/2 ч.л.
яйце – 1 шт.
Сіль, приправи – за смаком
*Начинка:**
Печериці – 150-200 гр
Цибуля – 1 шт
Сіль – щіпка
Сир – 40 г.
Приготування:
Змішати усі інгредієнти. Розділити на 4 частини, сформувати кульки, викласти на силіконові килимок, сплющити кульки, сформувати ватрушку з бортиками. З тестом працюємо вологими руками, щоб не ліпло.
Відправити ватрушки в духовку без начинки на 15 хвилин при 180 °, серединки трохи проколоти вилкою.
Нарізати цибулю, обсмажити на середньому вогні на краплі олії до золотистого кольору, додати нарізані печериці, злегка сіль і смажити до золотистого кольору хвилин 10. Викласти начинку у ватрушки, посипати натертим сиром і відправляємо ще на 10 хвилин в духовку.