Любите варенички та не знаєте, як їх приготувати? Пропонуємо вам скористатись традиційним рецептом улюбленої української страви. Буде дуже смачно!
«Класичні» вареники
Це ситне і дуже смачне блюдо, яке не може набриднути. До того ж його можна урізноманітнити, застосовуючи різну начинку. Вареники можна готувати як в окропі, так і на пару. Більш того, це ласощі прекрасно зберігається в морозилці, тому можна наліпити вареників величезна кількість.
Для приготування чотирьох порцій вам знадобиться:
- 2-3 ст. – борошна
 - 1 ст. – води
 - 1 ч. л. солі
 - 500 гр. – картоплі
 - 1 шт. – лука
 - 3 ст. л. масла рослинного
 
Приготування:
- Із вареної картоплі зробіть нерідке пюре.
 - Готуємо тісто: візьміть миску насипте туди борошна і зробіть в центрі невелику ямку, додайте солі і налийте води.
 - Гарненько перемішуємо і справах тісто, але тільки яке не буде прилипати до рук, і буде досить еластичним.
 - Після цього накриваємо миску рушником і даємо трохи «відпочити».
 - Робимо зажарку: очищений і нарізаний невеликими кубиками цибулю пасеруємо на рослинній олії до тих пір, поки він не стане прозорим.
 - З тіста робимо «ковбаску» і розрізаємо на однакові шматочки.
 - Кожен з підготовлених шматочків розкачуємо і робимо тоненький коржик.
 - В її центр викладаємо нашу начинку, складаємо навпіл і краю ретельно, але акуратно защипуємо.
 - Зліплені варенички викладаємо на дошку, попередньо посипану борошном.
 - Кип’ятимо воду і присаливаем.
 - Кидати в окріп бажано по одному варенику, щоб вони не злиплися.
 - Варити потрібно близько десяти хвилин, поки не спливуть.
 - Подавати до столу ласощі необхідно в гарячому вигляді приправлене сметаною.
 


