Понеділок, 29 Квітня

Зберігати великі обсяги непроданого врожаю у селян або немає можливості, або це занадто дорого.

За даними Всеукраїнської аграрної раді (ВАР), більшість малих і середніх фермерів – близько 70-80% – відразу продають свій врожай на продовольчих ринках. Тому після їх закриття на карантин через пандемію коронавируса підприємці втратили як мінімум основний або ж взагалі єдиний канал збуту. А переробити чи зберігати ніде.

«Вартість сортування та пакування була б більше, ніж просто викинути урожай. Схожа ситуація була з капустою – ціна впала, і фермери навіть не стали збирати її з полів. Це було б дорожче », – розповів The Page фермер з села Семиполки Київської області Микола Гордійчук.

Фермерським господарствам потрібна кооперація для організації доступної переробки, сортування та зберігання вирощеної агропродукції. Наразі така кооперація в Україні відсутня.

Відтак, фермери вимушені швидко збувати свою продукцію напряму на ринках. Тож будь-який фактор, який впливає на цю можливість призводить до великих збитків, а часто й банкрутства фермера, який не має можливості переробити чи зберегти вирощене до кращих часів, вважають експерти.

Без мережі доступних переробних та зберігаючих потужностей, фермерство в України залишатиметься у зоні високого ризику, вважають фахівці. Адже обсяги виробленої агропродукції у сегменті середніх та малих агропідприємств будуть зростати й надалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: