П’ятниця, 3 Травня

Фермер зі Львівщини Віталій Гучко має намір експортувати на ринок Європейського Союзу консерви з равликів.

Повідомляється, що в Україні цей вид фермерства набирає обертів. У багатьох регіонах равликові господарства вже поставляють продукцію до ресторанів та за кордон. Відомо, що на ринок ЄС вийшли 17 равликових підприємств. Про це пише Agroportal.ua.

«Для України цей вид фермерства досить новий, але ним займаються дедалі більше селян. На таких господарствах роботи не менше, ніж на фермах, де вирощують корів або свиней», – розповідає фермер.

Віталій Гучко зазначив, що співпрацює лише з європейцями, якраз веде переговори з італійцями і іспанцями. Фермерові вдалося вперше експортувати 5 тонн вирощених равликів у Литву.

За його словами, в найближчих планах – експорт равликових консервів. Зокрема – м’ясо равликів у маслі та приправах або в томатних заправках.

Крім того, фермер наголосив, що для експорту потрібно враховувати регіональні тенденції.

«Італієць нам сказав, що він хоче равлики від 10 і більше грамів, а сама природа цього равлика в середньому 9 г, тобто його бачення цієї продукції це равлик-переросток. Ось іспанцям написали пропозицію 8-12 грамів. Їм не підходить, хочуть меншого – грамів 6. Ось така специфіка», – розповів Віталій Гучко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: