Понеділок, 6 Травня

Міністерство закордонних справ України подало номінаційне досьє «Культура приготування українського борщу» для включення до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, повідомляє Дніпро Регіон.

Заявка являє собою досьє, яке складається з понад 700 сторінок доказів того, що борщ походить з України та широко споживається по всій країні.

Ініціатором офіційного визнання борщу українською національною стравою виступив шеф-кухар Євген Клопотено.

“Коли ви заходите в ресторан за кордоном, то швидше за все в меню ви побачите “Борщ (російський суп)”. Коли я дізнався про це, зрозумів, що треба захищати борщ, бо мова не просто про їжу, а про культурної ідентифікації нації. У жовтні 2020 року борщ був внесений до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини, а 30 березня Україна подала заявку до ЮНЕСКО для визнання борщу українською стравою вже на світовому рівні”, – зазначає голова ГО “Інститут культури України”, шеф-кухар Євген Клопотенко.

Українське номінаційне досьє складається з понад 700 сторінок документальних доказів того, що борщ походить з України, він тісно переплетений з українською культурою в таких речах, як, наприклад, весільні та похоронні традиції, та широко споживається по всій країні.

Розгляд заявки триватиме два роки. Продовж цього часу Україна має продемонструвати, що борщ є цінністю для всієї країни, проводити Фестивалі борщу та ТВ-шоу про борщ, створювати Борщові вулиці та встановлювати пам’ятники борщу, пояснює Клопотенко.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Німеччина підтримала відкриття ринку землі в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: