Сезон груш в Україні в самому розпалі, як і яблук, але ціни просто космічні. За кілограм груш аграрії просять від 45 до 100 грн, хоча урожай в цьому році хороший.
З вітчизняних сортів на прилавках магазинів і базарів можна побачити Дюшес, і Парижанку, із зарубіжних – Беру. За словами самих же продавців, імпортні груші зберігаються довше, а українські швидше псуються і їх краще тримати у холодильнику.
Високі ціни на груші пояснюються початком сезону і збором раннього врожаю. Поки дозрівають більш пізні сорти, ціни на груші будуть опускатися.
Серед всіх овочів на минулому тижні зросли ціни на огірки, баклажани і цвітну капусту. Трохи збільшилася вартість цибулі, білокачанної капусти, томатів і перцю. Кабачки і буряк в свою чергу подешевшали.