Середа, 27 Листопада

Кабачок – корисний та смачний овоч, з якого можна приготувати безліч різних страв. Якщо хочеться чогось незвичайного та нового, відмінним рішенням стануть ці варіанти заготовок на зиму. Готуються вони просто і добре зберігаються.

Варення з кабачків з імбиром

Для приготування варення з кабачків з імбиром потрібно:

  • кабачки – 1,5 кг;
  • лимонний сік – 500 мл;
  • імбир – 150 г;
  • яблука – 300 г;
  • цукор – 1,5 кг;
  • вода – 300 мл.

Спосіб приготування варення з кабачків з імбиром:

  1. Кабачки вимити. Якщо плоди переросли, потрібно почистити їх і забрати насіння. Нарізати невеликими кубиками.
  2. Яблука вимити, почистити та подрібнити у блендері або м’ясорубці.
  3. Імбир почистити від шкірки та подрібнити у м’ясорубці.
  4. Зробити сироп: додати до води лимонний сік, цукор і проварити до розчинення цукру.
  5. Покласти кабачки та імбир у каструлю, залити сиропом і варити близько 50 хв на середньому вогні, часто перемішуючи і знімаючи піну, що утворюється. Коли кабачки стануть м’якими та прозорими – варення готове.
  6. Розлити його в попередньо стерилізовані банки та закатати. Зберігати у прохолодному місці.

“Ананаси” з кабачків

Для приготування «анансів з кабачків» потрібно:

  • кабачки – 1 кг;
  • сік ананасовий – 450 мл;
  • цукор – 150 г;
  • лимонна кислота – 2/3 ч. л.

Спосіб приготування «анансів з кабачків»:

  1. Кабачки помити, очистити та нарізати на невеликі кубики.У ананасовий сік додати цукор, лимонну кислоту і сироп довести до кипіння.
  2. Додати кабачки і проварити 10 хв, періодично помішуючи і знімаючи пінку, що утворюється.
  3. Розкласти готові “ананаси” у попередньо стерилізовані банки, залити сиропом та закатати.

Компот із кабачків із обліпихою

Для приготування компоту із кабачків із обліпихою потрібно:

  • кабачки – 1 кг;
  • ягоди обліпихи – 300 г;
  • цукровий пісок – 250 г;
  • вода – 2 л.

Спосіб приготування компоту із кабачків із обліпихою:

  1. Кабачки вимити, очистити та нарізати середніми кубиками.
  2. Воду закип’ятити. Помістити в неї кабачки та бланшувати 5 хв.
  3. Відкинути на друшляк. Після того, як рідина стіче, розкласти в попередньо стерилізовані банки.
  4. Ягоди обліпихи промити і додати до кабачків.У воду
  5. покласти цукор, на маленький вогонь. Як тільки вона закипить, залити банки і закатати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: