Четвер, 14 Листопада

Шукаєте ідею для смачної та ситної вечері? Пиріг з куркою, грибами та сиром – це чудове рішення! Поєднання соковитого м’яса, ароматних грибів та розплавленого сиру створює незабутній смак. Готувати його зовсім нескладно, а результат перевершить всі очікування. Як приготувати смачний пиріг, розповість Дніпро Регіон.

Інгредієнти:

Борошно
Вершкове масло
Яйця
Сіль
Вода

Приготування:

1. До борошна додаємо шматочки холодного масла та сіль, блендеруємо до дрібної крихти (можна натерти масло на тертці, перетерти з борошном руками). До крихти додаємо яйце та воду. Замішуємо тісто. Воно повинне бути м‘яке та еластичне.
2. Розкатуємо тісто у пласт, він не має бути товстий, але і не надто тонкий, орієнтовно 0.4см. Викладаємо тісто до форми, руками формуємо основу, залишки тіста по боках відрізаємо ножем. Ставимо основу в холодильник на 20хв.
3. Далі наколюємо тісто виделкою. Викладаємо зверху пергамент, насипаємо на нього будь-яку крупу (рис, гречка) і випікаємо впродовж 15хв. при 200 градусів.

Ще один простий рецепт пирога

Інгредієнти:

  • Для тіста:
    • Борошно – 300 г
    • Вершкове масло – 150 г
    • Яйце – 1 шт.
    • Сіль – 0,5 ч. л.
    • Холодна вода – приблизно 100 мл
  • Для начинки:
    • Куряче філе – 300 г
    • Гриби (печериці, лісові) – 200 г
    • Цибуля – 1 шт.
    • Сир твердий (моцарелла, чеддер) – 150 г
    • Сметана – 3 ст. л.
    • Яйце – 1 шт.
    • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Тісто:
    • Змішати борошно, сіль та холодне нарізане масло до отримання крихт.
    • Додати яйце та воду, замісити еластичне тісто.
    • Загорнути тісто в харчову плівку та поставити в холодильник на 30 хвилин.
  2. Начинка:
    • Куряче філе нарізати кубиками, гриби – пластинками, цибулю – півкільцями.
    • Обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати гриби та смажити до готовності.
    • Додати курку, посолити, поперчити та смажити до готовності.
    • Змішати курку з грибами, сметаною та натертим сиром.
  3. Формування пирога:
    • Розкачати тісто, викласти в форму для випічки.
    • Викласти начинку на тісто.
    • Зверху змастити яйцем.
  4. Випікання:
    • Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин до золотистої скоринки.

Поради:

  • Для більш соковитої начинки можна додати трохи вершків або молока.
  • Замість курячого філе можна використовувати будь-яке інше м’ясо або ковбасу.
  • Для пікантності можна додати у начинку трохи часнику або гострих спецій.
  • Подавати пиріг гарячим зі свіжими овочами або салатом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: