Понеділок, 14 Квітня

Уявіть собі страву, яка буквально тане в роті: соковиті рибні котлети, м’які, ароматні, у дуеті з бархатистим картопляним пюре. Це той самий рецепт, який захочеться записати на окремій картці і діставати щоразу, коли душа просить чогось простого, але неймовірно смачного.

Готувати його – одне задоволення, а їсти – тим паче. Як приготувати соковиті та легкі рибні котлети з гарніром розповість Дніпро Регіон.

Ось що знадобиться для цього маленького кулінарного дива:

  • 2 кг картоплі
  •  450 г замороженого рибного філе (краще з ранку перекласти його з морозилки в холодильник)
  •  щіпка солі та перцю
  •  1 цибулина
  •  2 яйця
  •  пучок свіжої зелені (петрушка, кріп або зелена цибуля – на ваш смак)
  •  3 ст. л. панірувальних сухарів
  •  2 ст. л. борошна
  •  трохи олії для смаження
  •  100 г вершкового масла
  •  1 склянка молока
  •  Сметана або йогурт для подачі
  1. Спочатку розберемося з картоплею: ​​чистимо, одну бульбу відкладаємо убік, а решту відправляємо варитися у підсоленій воді до м’якості.
  2. Тепер риба: якщо філе ще не розморозилося, тримаємо його під струменем холодної води, доки стане податливим. Потім кладемо його в миску, додаємо терту цибулину, ту саму відкладену сиру картоплю (теж на тертці), рубану зелень, яйця, сухарі та борошно. Приправляємо сіллю і перцем, а потім добре вимішуємо – повинна вийти щільна, але ніжна маса.
  3. Ділимо її на 8 частин, формуємо акуратні кульки, злегка притискаємо їх долонею і відправляємо на гарячу сковороду з олією. Смажимо на середньому вогні до золотистої скоринки, перевертаємо — і тут потрібна ніжність, щоби котлети не розвалилися. Накриваємо кришкою і даємо їм дійти до готовності, поки друга сторона не стане такою ж апетитною.
  4. А тепер пюре: з вареної картоплі зливаємо воду, розминаємо її в пух, додаємо вершкове масло (можна трохи менше, якщо ви не фанат) та тепле молоко. Збиваємо до легкості – якщо здається густувато, доливаємо ще трохи молока. Солимо за смаком. Частину пюре (приблизно третину) можна остудити та залишити на завтра – воно чудово переживе ніч у холодильнику.
  5. Решту розкладаємо по тарілках – по дві котлети на порцію, зверху щедра ложка сметани чи йогурту, а для краси та свіжості – щіпка зелені. Це той випадок, коли їжа тішить не лише шлунок, а й душу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голоси
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Буду рада вашим думкам, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: