Хто сказав, що вечеря має бути складною? Цей рецепт запечених курячих стегон з рисом підкорить вас своєю простотою та неймовірним смаком. Соковита курка, ароматний рис та мінімум зусиль – все, що потрібно для смачної та ситної страви. Дізнайтеся, як приготувати цю страву в домашніх умовах і насолоджуйтесь смачною вечерею в колі сім’ї. Дніпро Регіон розповість, як приготувати запечені курячі стегна з рисом.
Інгредієнти
Курка:
Курячі стегна – 600 г
Сіль – 1 ч.л.
Суміш перців – за смаком
Солодка паприка – 1 ч.л.
Овочі:
Олія для смаження
Цибуля – 1 шт
Часник – 1 зубчик
Морква – 1 шт
Болгарський перець – 1 шт
Сіль – 0,5 ч.л.
Рис – 300 г
Вода або овочевий бульйон – 500 мл
Чебрець за бажанням
Випікати 35-40 хвилин при 180 градусах
Приготування
Замаринувати на 30 хв. курячі стегна.
На олії обсмажити цибулю, часник, моркву і болгарський перець, порізані кубиками, додати сіль.
Викласти овочі в форму, додати промитий сирий рис, залити бульйоном або водою.
Покласти зверху чебрець за бажанням.
Викласти стегна. Обгорнути фольгою.
Запікати при 180 С 35-40 хв.
Дуже проста страва.
А смак ідеальний.
Сік з маринованих у ароматних спеціях стегон додасть смаку до рису з овочами.
Замість рису можна взяти гречку, булгур, пшеничну крупу, приготувати пюре. Все за вашим смаком.