Натуральні, корисні – чудові ласощі без цукру! Цукерки із горіхів та сухофруктів та своїми руками легко приготувати в домашніх умовах. Цукерки із із горіхів та сухофруктів можна сміливо давати дітям, адже на відміну від фабричних продуктів вони не містять барвники, ароматизатори та консерванти. к легко та швидко приготувати Смачні та корисні цукерки з горіхів і сухофруктів своїми руками читайте в матеріалі «Дніпро Регіон».
Підготуйте інгредієнти за списком. За бажанням та смаковими перевагами набір використовуваних продуктів можна змінити. Я використовувала грецькі та кедрові горіхи, курагу, чорнослив та фініки. Якщо мед використовувати з якихось причин не хочеться, то можна обійтися і без нього, виходить досить солодко завдяки сухофруктам.
Складові:
- Волоські горіхи 100 г;
- Кедрові горіхи 30 г;
- Курага 100 г;
- Чорнослив 100 г;
- Фініки 100 г;
- Мед 2 чайн.л.;
- Кунжут 2 чайн.л.;
- Мак харчовий 2 чайн.л.;
- Какао 1 чайн.л.
Спосіб приготування:
- Горіхи промийте та просушіть. Смажити їх не варто, інакше більшість корисних речовин у горіхах зникне. Горіхи можна використовувати також будь-які: волоські горіхи, мигдаль, арахіс, можна додати і жменю соняшникового насіння.
- Сухофрукти ретельно помийте, якщо в них є кісточки, видаліть їх. Залийте окропом сухофрукти і залиште на 15 хвилин, щоб вони добре набрякли. Через вказаний час воду злийте, а сухофрукти просушіть. Можна також взяти родзинки, інжир, вони солодші, мед тоді не потрібно додавати.
- У чашу блендера покладіть приготовлені горіхи та сухофрукти та подрібніть їх у однорідну масу. Щоб горіхи та сухофрукти краще подрібнилися, у чашу блендера потрібно влити трохи холодної кип’яченої води та прокрутити їх ще кілька разів. Замість блендера їх можна прокрутити через м’ясорубку.
- З’єднайте масу з горіхів та сухофруктів з медом і ретельно перемішайте, щоб вийшла однорідна, густа та липка маса.
- У різні філіжанки насипте кунжут, мак, какао або інші продукти для обсипання. Можна покрити цукерки розтопленим шоколадом.
- Чайною ложкою візьміть трохи маси з горіхів та сухофруктів, чистими, змоченими у холодній воді руками скачайте невелику кульку. Так само сформуйте інші кульки. Частину кульок обваляйте у кунжуті.
- Частину заготовок обваляйте у маку.
- Кульки, що залишилися, обваляйте в какао.
- Викладіть цукерки на тарілку і поставте в холодильник на кілька годин для охолодження та затвердіння. Цукерки готові. Смачного!