Вівторок, 26 Листопада

Натуральні, корисні – чудові ласощі без цукру! Цукерки із горіхів  та сухофруктів та своїми руками легко приготувати в домашніх умовах. Цукерки із із горіхів  та сухофруктів можна сміливо давати дітям, адже на відміну від фабричних продуктів вони не містять барвники, ароматизатори та консерванти. к легко та швидко приготувати Смачні та корисні цукерки з горіхів і сухофруктів своїми руками читайте в матеріалі «Дніпро Регіон».

Підготуйте інгредієнти за списком. За бажанням та смаковими перевагами набір використовуваних продуктів можна змінити. Я використовувала грецькі та кедрові горіхи, курагу, чорнослив та фініки. Якщо мед використовувати з якихось причин не хочеться, то можна обійтися і без нього, виходить досить солодко завдяки сухофруктам.

Складові:

  • Волоські горіхи 100 г;
  • Кедрові горіхи 30 г;
  • Курага 100 г;
  • Чорнослив 100 г;
  • Фініки 100 г;
  • Мед 2 чайн.л.;
  • Кунжут 2 чайн.л.;
  • Мак харчовий 2 чайн.л.;
  • Какао 1 чайн.л.

Спосіб приготування:

  1. Горіхи промийте та просушіть. Смажити їх не варто, інакше більшість корисних речовин у горіхах зникне. Горіхи можна використовувати також будь-які: волоські горіхи, мигдаль, арахіс, можна додати і жменю соняшникового насіння.
  2. Сухофрукти ретельно помийте, якщо в них є кісточки, видаліть їх. Залийте окропом сухофрукти і залиште на 15 хвилин, щоб вони добре набрякли. Через вказаний час воду злийте, а сухофрукти просушіть. Можна також взяти родзинки, інжир, вони солодші, мед тоді не потрібно додавати.
  3. У чашу блендера покладіть приготовлені горіхи та сухофрукти та подрібніть їх у однорідну масу. Щоб горіхи та сухофрукти краще подрібнилися, у чашу блендера потрібно влити трохи холодної кип’яченої води та прокрутити їх ще кілька разів. Замість блендера їх можна прокрутити через м’ясорубку.
  4. З’єднайте масу з горіхів та сухофруктів з медом і ретельно перемішайте, щоб вийшла однорідна, густа та липка маса.
  5. У різні філіжанки насипте кунжут, мак, какао або інші продукти для обсипання. Можна покрити цукерки розтопленим шоколадом.
  6. Чайною ложкою візьміть трохи маси з горіхів та сухофруктів, чистими, змоченими у холодній воді руками скачайте невелику кульку. Так само сформуйте інші кульки. Частину кульок обваляйте у кунжуті.
  7. Частину заготовок обваляйте у маку.
  8. Кульки, що залишилися, обваляйте в какао.
  9. Викладіть цукерки на тарілку і поставте в холодильник на кілька годин для охолодження та затвердіння. Цукерки готові. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: