Вівторок, 14 Січня

Свинина, запечена в рукаві – це класика домашньої кулінарії. М’ясо виходить соковитим, ароматним і не вимагає постійного контролю під час приготування. Давайте розглянемо кілька варіантів цієї страви. Як приготувати смакоту, розповість Дніпро Регіон.

Класичний рецепт свинини в рукаві

Інгредієнти:

  • Свинина (шийка, корейка або будь-яка інша частина) – 1,5-2 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Морква – 2-3 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 4-5 зубчиків
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Сіль, перець, інші спеції за смаком

Приготування:

  1. Маринад: Натріть свинину сіллю, перцем і улюбленими спеціями. Залиште маринуватися на 30 хвилин або більше.
  2. Овочі: Почистіть і наріжте картоплю, моркву та цибулю великими шматками.
  3. Рукав: Розкладіть рукав для запікання на деко. Викладіть на нього м’ясо, потім овочі. Додайте кілька зубчиків часнику.
  4. Запікання: Зав’яжіть рукав і зробіть кілька невеликих проколів зубочисткою. Розігрійте духовку до 180°C і запікайте протягом 1,5-2 годин.

Свинина в рукаві з ананасом

Для любителів солодкувато-кислого смаку можна додати до страви ананас. Він додасть м’ясу соковитості та пікантного аромату.

Інгредієнти:

  • Свинина
  • Ананас свіжий або консервований
  • Мелений імбир
  • Соєвий соус
  • Мед
  • Решта інгредієнтів – за класичним рецептом

Приготування:

  1. Замаринуйте свинину в суміші соєвого соусу, меду та імбиру.
  2. Додайте ананас, нарізаний шматочками.
  3. Запікайте в рукаві за стандартною схемою.

Свинина в рукаві з грибами

Гриби додадуть страві насичений аромат і смак.

Інгредієнти:

  • Свинина
  • Гриби (шампіньйони, лісові)
  • Цибуля
  • Вершки
  • Решта інгредієнтів – за класичним рецептом

Приготування:

  1. Обсмажте цибулю і гриби до золотистого кольору.
  2. Додайте до м’яса і овочів.
  3. Залийте все вершками.
  4. Запікайте в рукаві.

Поради:

  • Для більш хрусткої скоринки за 15 хвилин до готовності розріжте рукав і продовжуйте запікати.
  • Можна додати до страви різні спеції та трави за смаком: розмарин, чебрець, лавровий лист.
  • Готову страву можна подавати з будь-яким гарніром: картопляним пюре, рисом, гречкою.

Смачного!

Інгредієнти:
Бочок (підчеревина) – 1 кг.
Суміш італійських трав – 2 ч.л.
Сіль – 2 ч.л.
Часник – 5-7 зубч.
Гірчиця – 2 ч.л.

Приготування:
1. Вибираємо на базарі самий м’ясистий бочок і мерщій несемо додому.
2. Кидаємо на стіл, робимо глибокі надрізи в ньому, а далі діло 2 хвилин.
3. Всі інші інгредієнти з рецепту змішуємо до однорідності і натираємо ними весь шматок, також поклавши в надрізи (як на відео).
4. Поміщаємо в рукав для запікання та випікаємо в розігрітій духовці при 190 градусах 1,5 години.
5. Вимикаємо, даємо схолонути прямо в духовці а тоді на кілька годин перекладаємо в холодильник. Нарізаємо на шматки, кладемо на чорний хлібчик, приправляємо гірчицею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: