Ліванський часниковий соус тум – це справжній вибух смаку, який додасть пікантності будь-якій страві. Його гострий, ароматний смак ідеально поєднується з м’ясом, овочами та хлібом. Давайте приготуємо цей соус разом! Як приготувати смакоту, розповість Дніпро Регіон.
Пропонуємо приготувати ліванський часниковий соус Тум. Тум — це культовий ліванський часниковий айолі, виготовлений із сирого часнику та олії. За кольором і текстурою він схожий на майонез, але з дуже гострим смаком.
Як приготувати ліванський часниковий соус
Інгредієнти:
– Часник – 130 г
– Сіль – 1 ч. ложка
– Лимонний сік – 60 мл
– Рослинна олія – 600 мл
– Вода – 60 млПриготування:
1․ Розріжте кожен зубчик часнику вздовж навпіл. Викладіть у подрібнювач, додайте сіль. Вага часнику вказана у вже очищеному вигляді.
2․ Збивайте по кілька секунд з перервами, поки часник не перетвориться на кашку. Періодично зчищайте зі стін подрібнені шматочки.
3․ Влийте столову ложку лимонного соку. Продовжуйте збивати до кремоподібної маси. Потім введіть ложку соку і перемішайте.
4․ Не виключаючи прилад, повільно влийте 100 мл олії та ложку соку. Продовжуйте додавати такі ж порції, доки скінчиться сік.
Беріть нейтральну олію без запаху. Відмінно підійде виноградне чи рапсове.
5․ Потім повторіть те саме, додаючи воду замість соку. Соус повинен вийти однорідним.