П’ятниця, 22 Листопада

В даний час тонкий лаваш знаходить широке застосування у багатьох господарок. З нього можна приготувати рулети, роли, конвертики з різними солодкими та несолодкими начинками. Їх можна обсмажити на сковороді або запекти у духовці.

Для справжнього штруделя виготовляється витяжне тісто. Щоб його приготувати, потрібний час, вміння та вправність. Або можна використовувати листкове тісто.

Варіант з лавашем, на мій погляд, найшвидший, як би сказати, лінивий. Не треба місити і розкачувати тісто. Потрібно тільки зробити начинку, згорнути штрудель та випекти за лічені хвилини. Це дуже зручно за умов обмеженого часу.

Як приготувати штрудель з лаваша з яблуками в духовці за 40 хвилин, розповість «Дніпро Регіон». Штрудель з ароматною яблучною начинкою виходить ніжним та смачним. І навіть не кожен одразу зрозуміє, що він не з тіста, а зі звичайного лаваша. 

Складові:

  • Лаваш тонкий (2 вірменські лаваші) 200 г;
  • Яблука (середні) 5 шт.;
  • Цукор 6 стол.;
  • Волоські горіхи 60 г;
  • Вершкове масло 50 г;
  • мелена кориця 1 чайн.л.;
  • яйця 1 шт.;
  • Лимонний сік 3 стол.

Як зробити штрудель із лаваша з яблуками в духовці? Приготуйте потрібні інгредієнти. Яблука можете брати будь-які. Якщо вони у вас дуже кислі, додайте більше цукру. Якщо надто тверді, це не критично, оскільки ми все одно гасимо їх на сковороді. Замість волоських горіхів можете взяти фундук, арахіс чи інші.

Спосіб приготування:

  1. Яблука вимийте та обсушіть. Очистіть їх від насіння та шкірки, наріжте не дуже тонкими скибочками. Полийте яблука лимонним соком, щоб|аби| не потемніли, перемішайте.
  2. Волоські горіхи подрібніть у крихту. Можете це зробити за допомогою блендера, можете пропустити через м’ясорубку.
  3. На сковороді розтопіть вершкове масло|мастило|, додайте|добавляйте| цукор, перемішайте.
  4. На повільному вогні при постійному помішуванні доведіть цукрову масу золотистого кольору.
  5. Викладіть на сковороду підготовлені яблука.
  6. Тушіть яблука на середньому вогні до м’якості. Орієнтуйтеся на плиту. За 5 хвилин до кінця приготування додайте|добавляйте| корицю, перемішайте. Дайте начинці охолонути. Якщо не можете правильно розрахувати час гасіння, просто додайте корицю, коли яблука почнуть ставати м’якими.
  7. Сире куряче яйце вимийте та обсушіть серветкою. Вбийте його в миску і збийте до однорідності вилкою або віночком.
  8. Розкладіть лаваш на робочій поверхні. Поверхню лаваша змастіть збитим яйцем.
  9. Посипте змащений яйцем лаваш подрібненим волоським горіхом (на 1 лист лаваша йде половина волоського горіха).
  10. Викладіть поверх горіхового шару половину яблучної начинки, розподіляючи її рівномірно і не доходячи до країв лаваша приблизно 1,5-2 см.
  11. Загніть всередину прямо на начинку, спочатку короткі краї лаваша, а потім обидва довгі краї.
  12. Почніть згортати рулет із боку короткого краю. Аналогічно зробите з другим листом лаваша.
  13. Викладіть штруделі на промаслений пергамент, змастіть їх збитим яйцем, що залишилося збитим.
  14. Випікайте штруделі у розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин. Час і температуру запікання визначайте за духовкою.
  15. Готовим штруделям дайте охолонути. Потім наріжте їх на шматочки та подавайте. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: