fbpx

Що їсти на сніданок: поради від дієтологів

Що їсти на сніданок: поради від дієтологів

Пропуск сніданку може принести багато шкоди для організму. Це порушує нормальний циркадний ритм, який у здорових людей починається з ранкового почуття голоду. Залишившись без сніданку з метою “економії” калорій, люди часто заповнюють його відсутність надлишком калорій за рясним обідом або суперситною вечерею. Крім того, ми фізично більш активні вранці і в першій половині дня, і можемо витрачати отриману енергію, а не конвертувати її в жирові відкладення.

Постійний пропуск сніданку може привести до не зниження, а навіть до набирання ваги. Це прямий шлях до порушення обміну речовин і, як наслідок, до ожиріння і діабету. Рішення досить просте: якщо ви дбаєте про здоров’я, про свою фігуру, не відмовляйтеся від першого приймання їжі. Починайте свій день зі сніданку.

Для здорового сніданку важлива не лише енергетична цінність продуктів, але і їхній склад. Крім того важливо, що вас насичує надовго, а не тільки на той час, поки ви дстаєтеся роботи. Тому простежте, як ви почуваєтеся, і вибирайте свій варіант здорового і корисного сніданку.

1. Для ранкового приймання їжі добре підходять продукти багаті клітковиною. Наприклад, каші. Вони повинні бути з цільного або плющеного зерна, які потрібно зварити, а не просто залити гарячою водою або молоком. Такі каші містять більше вітамінів, мінералів і клітковини, добре і довше насичують.

Що їсти на сніданок: поради від дієтологів

До каші можна додати яйця або сир, овочі, фрукти, горіхи, авокадо… Кашу можна приготувати вранці, а якщо немає часу, то і напередодні. Увечері змішайте, наприклад, плющену вівсянку з натуральним йогуртом (грецький йогурт теж підходить) і помістіть на ніч у холодильник. Вранці досить додати в неї жменю фруктів і кілька горіхів – сніданок готовий!

2. Багатьох добре насичують білки на сніданок. Кажучи “білок”, я маю на увазі насампред яйця, приготовані різними способами: яєчню, омлет, варені яйця або пашот. І обов’язково з жовтками, які мають жовчогінний ефект, що важливо для нормальної роботи жовчовивідної системи. Крім того в жовтках міститься холін, який покращує роботу печінки, нервової і кровоносної систем.

Що їсти на сніданок: поради від дієтологів

До страви з яєць слід додати овочі і шматок цільнозернового хліба або трохи каші. Можна зробити тост із цільнозернового хліба з скибочками авокадо. Авокадо – лідер за вмістом корисних рослинних жирів серед фруктів і овочів. Такий варіант сніданку набагато ситніший і кращий, ніж солодка дріжджова випічка.

3. Крім яєчного білка, для сніданку чудово підходять сир, тверді сири, рослинний білок із бобових овочів, а також шматочок червоної риби. Така білкова їжа, стимулює більше вироблення пептиду YY, який дасть вам відчуття ситості на довше.

Що їсти на сніданок: поради від дієтологів

Вибирайте свій сніданок і перетворіть ранкову їжу на корисну звичку! Регулярні сніданки допоможуть не переїдати протягом дня, стануть корисними і для фігури і для здоров’я.

Також ми розповідали про унікальні властивості хурми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голос
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
()
x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: