Субота, 4 Травня

«Цезар»  –  улюблений усіма салат. Мало хто знає, що весь смак салату в соусі, і тим більше не знають, як готувати соус і звідки з’явилася ця страва.

В нашій країни «Цезар» подають починаючи від самого дешевого кафе і закінчуючи найпрестижнішими ресторанами. Всі думають, що якщо назва «Цезар», то це блюдо автоматично ставиться до італійської кухні.

Хоча придумали салат у Мексиці в Тихуані, два брати італійця. Салат має і нагороду, найкращий рецепт, що з’явився в Америці за останні 50 років.

Творець салату припускав, що листя салату буде ціликовим, яке не треба різати і рвати.

Складові для салату «Цезар»:

  • 300 грн. курячого філе або креветки;
  •  250 гр. салату Айсберг;
  • 150 гр. білих сухариків;
  • 150 гр. помідорів чері;
  • 150 гр. сиру пармезан.

Рецепт соусу для салата «Цезар»:

  •  1 жовток;
  •  1 чайна ложка гірчиці;
  •  дрібка солі;
  •  чйна ложка каперсів;
  •  2 філе анчоуса чи пара ложок Ворчестерського соусу (можна замінити на соєвий соус);
  •  50 мл соняшникової олії;
  •  30 г пармезану.

Рецепт приготовуваня салата «Цезар»:

  1. Жовток змішати з гірчицею та сіллю, збити вінчиком.
  2. Тонким струмком додавати масло постійно збиваючи вінчиком.
  3. Коли вб’єте все масло, рідко порубати анчеуси і каперси (можна навіть пробити блендером) і додайте в соус.
  4. В кінці додайте в соус дрібно натертий пармезан.
  5. Якщо соус виходить густим, то можна додати води.
  6. Викласти в тарілку листя салату, курку чи креветки, сухарики та томати.
  7. осипати тертим сиром та заправити соусом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: