Як приготувати рибу у томаті. Шукаєте ідею для смачної та ситної страви, яка не потребує багато часу та зусиль? Тоді вам обов’язково сподобається риба у томатному соусі! Про це розповість Дніпро Регіон.
Ця страва поєднує в собі ніжне рибне філе, ароматний томатний соус та спеції, створюючи справжню феєрію смаків.
Вона стане чудовим доповненням до вашого обіду або вечері, а також чудово підійде для святкового столу.
Сьогодні поділимося з вами рецептом риби у томатному соусі, який стане вашим улюбленим!
Інгредієнти:
2 великих хека
1 велика цибуля
1 морква
150 мл олії
3-4 ст. л. томатної пасти ТОМАТІНО
500 мл води
Сіль
Перець
Мелений коріандр
Лавровий лист
Цукор
Приготування:
• Рибу чистимо. Нарізаємо на кусочки товщиною в 3 пальця. Трохи солимо. Смажимо на рослинній олії з усіх боків до золотавого кольору. Даємо охолонути.
• На олії пасеруємо дрібно нарізану цибулю та натерту моркву до золотавого кольору. Додаємо томатну пасту і цукор (його кількість залежить від вашого смаку та від кислоти томатної пасти, підливка повинна бути кисло-солодкою), постійно помішуючи смажимо 1 хв.
• Вливаємо воду, додаємо сіль за смаком та всі інші спеції і тушкуємо на слабкому вогні 5 хв.
• Тим часом з риби видаляємо плавники, хребет та всі інші кісточки, розділяючи шматочки на половинки. Викладаємо їх у киплячий соус та тушкуємо під кришкою 15-20 хв.
Ще один спосіб приготування риби в томаті
Інгредієнти:
- 500 г рибного філе (будь-якого виду)
- 400 г томатів у власному соку
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2 зубчики часнику
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. орегано
- 1/2 ч. л. базиліка
- Сіль та перець за смаком
Приготування:
- Рибне філе нарізати на порційні шматки.
- Цибулю подрібнити, моркву натерти на тертці, часник подрібнити.
- У сковороді нагріти оливкову олію.
- Обсмажити цибулю до золотистого кольору.
- Додати моркву та обсмажити ще 5 хвилин.
- Додати часник та обсмажити 1 хвилину.
- Влити томати у власному соку з соком.
- Додати орегано, базилік, сіль та перець за смаком.
- Довести до кипіння та тушкувати на повільному вогні 15 хвилин.
- Викласти рибне філе у томатний соус.
- Тушкувати рибу на повільному вогні 10-15 хвилин, до готовності.
Подавати рибу у томатному соусі можна з будь-яким гарніром: картоплею, макаронами, рисом або овочами.
Смачного!
Поради:
- Для більш насиченого смаку можна додати до томатного соусу 1 ст. л. томатного пюре.
- Замість свіжих трав можна використовувати сушені.
- Рибу можна запікати у духовці при 180°C протягом 20-25 хвилин.
Цей рецепт риби у томатному соусі – це універсальна страва, яку можна приготувати з будь-якою рибою.
Експериментуйте з інгредієнтами та спеціями, щоб знайти свій улюблений варіант!