Неділя, 8 Вересня

Як приготувати рибу у томаті. Шукаєте ідею для смачної та ситної страви, яка не потребує багато часу та зусиль? Тоді вам обов’язково сподобається риба у томатному соусі! Про це розповість Дніпро Регіон.

Ця страва поєднує в собі ніжне рибне філе, ароматний томатний соус та спеції, створюючи справжню феєрію смаків.

Вона стане чудовим доповненням до вашого обіду або вечері, а також чудово підійде для святкового столу.

Сьогодні поділимося з вами рецептом риби у томатному соусі, який стане вашим улюбленим!

 Інгредієнти:

2 великих хека
1 велика цибуля
1 морква
150 мл олії
3-4 ст. л. томатної пасти ТОМАТІНО
500 мл води
Сіль
Перець
Мелений коріандр
Лавровий лист
Цукор

Приготування:

• Рибу чистимо. Нарізаємо на кусочки товщиною в 3 пальця. Трохи солимо. Смажимо на рослинній олії з усіх боків до золотавого кольору. Даємо охолонути.

• На олії пасеруємо дрібно нарізану цибулю та натерту моркву до золотавого кольору. Додаємо томатну пасту і цукор (його кількість залежить від вашого смаку та від кислоти томатної пасти, підливка повинна бути кисло-солодкою), постійно помішуючи смажимо 1 хв.

• Вливаємо воду, додаємо сіль за смаком та всі інші спеції і тушкуємо на слабкому вогні 5 хв.

• Тим часом з риби видаляємо плавники, хребет та всі інші кісточки, розділяючи шматочки на половинки. Викладаємо їх у киплячий соус та тушкуємо під кришкою 15-20 хв.

Ще один спосіб приготування риби в томаті

Інгредієнти:

  • 500 г рибного філе (будь-якого виду)
  • 400 г томатів у власному соку
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. орегано
  • 1/2 ч. л. базиліка
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. Рибне філе нарізати на порційні шматки.
  2. Цибулю подрібнити, моркву натерти на тертці, часник подрібнити.
  3. У сковороді нагріти оливкову олію.
  4. Обсмажити цибулю до золотистого кольору.
  5. Додати моркву та обсмажити ще 5 хвилин.
  6. Додати часник та обсмажити 1 хвилину.
  7. Влити томати у власному соку з соком.
  8. Додати орегано, базилік, сіль та перець за смаком.
  9. Довести до кипіння та тушкувати на повільному вогні 15 хвилин.
  10. Викласти рибне філе у томатний соус.
  11. Тушкувати рибу на повільному вогні 10-15 хвилин, до готовності.

Подавати рибу у томатному соусі можна з будь-яким гарніром: картоплею, макаронами, рисом або овочами.

Смачного!

Поради:

  • Для більш насиченого смаку можна додати до томатного соусу 1 ст. л. томатного пюре.
  • Замість свіжих трав можна використовувати сушені.
  • Рибу можна запікати у духовці при 180°C протягом 20-25 хвилин.

Цей рецепт риби у томатному соусі – це універсальна страва, яку можна приготувати з будь-якою рибою.

Експериментуйте з інгредієнтами та спеціями, щоб знайти свій улюблений варіант!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

5 1 голос
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: