Субота, 18 Травня

Шарлотка — це класичний український пиріг з яблуками. Його готують з простого бісквітного тіста та яблук, які можна нарізати кубиками, кружечками або скибочками. Шарлотка — це смачний і простий у приготуванні десерт, який полюбляють як дорослі, так і діти. Щоб шарлотка здивувала всіх гостей та стала коронною стравою господині, потрібно дотримуватись правил про які розповість «Дніпро Регіон».

Інгредієнти:

  • 2-3 яблука
  • 200 г цукру
  • 200 г муки
  • 5 яєць
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 щіпка солі
  • 20 г вершкового масла (для смазування форми)
  • Щоб шарлотка була більш ароматною, до тіста можна додати 1 чайну ложку кориці або 1/2 чайної ложки мускатного горіха.
  • Якщо ви хочете, щоб шарлотка мала більш рум’яну скоринку, перед випічкою посипте її цукровою пудрою.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія.
  2. Змастіть форму для випікання вершковим маслом.
  3. Очистіть яблука від шкірки і насіння. Нарежьте їх на кубики, кружечки або скибочки.
  4. Збийте яйця з цукром і ванільним цукром до пишності.
  5. Додайте муку і сіль. Перемішайте до однорідності.
  6. Висипте тісто в форму.
  7. Зверху рівномірно розподіліть яблука.
  8. Випікайте шарлотку в духовці протягом 30-35 хвилин.
  9. Готову шарлотку остудіть і подавайте до столу.

Поради що шалотка вийшла пишною:

  • По-перше, дуже важливо приділити увагу збиванню маси. Важливо відокремити жовтки від білків і збити дві частини окремо. Це надасть тесту легкість. У розрізі буде пориста структура. Не перемішуйте тісто занадто довго, щоб воно не стало занадто щільним.
  • Також важливим компонентом є яблука. Їх обов’язково потрібно викладати шарами. Спочатку у форму для випікання вилийте половину тіста, потім розкладіть перший шар яблук. Зверху налийте залишки тіста та накладіть другий шар яблук. Для приготування шарлотки можна використовувати свіжі, стиглі яблука, але найкраще підходять кислуваті сорти, такі як Гріні Сміт або Антонівка. Нарізайте яблука не надто тонко, щоб вони не розвалилися під час випічки.
  • Третій секрет полягає у процедурі випікання. Шарлотка підніметься краще і точно пропечеться, якщо в духовці встановити правильний температурний режим. Потрібно випікати шарлотку за температури 180-200 градусів протягом 30-40 хвилин. Не пересушуйте шарлотку. Готовність пирога перевіряйте дерев’яною шпажкою. Якщо шпажка входить у пиріг без зусиль, то він готовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: