Четвер, 28 Листопада

Пиріг з рисом і яйцем у духовці готується з дріжджового тіста – це найдовше у приготуванні. Але результат того вартий. Рум’яний та дуже ситний, ідеальна випічка на будь-який випадок. Ароматна випічка нікого не залишить байдужим, повідомляє «Дніпро Регіон».

Для тіста:

  • Молоко 250 мл;
  • Сухі дріжджі 5 г;
  • яйця 2 шт.;
  • Цукор 3 стол.;
  • Вершкове масло 40 г;
  • Борошно 500 г;
  • Сіль 0,3 чайн.л.;
  • Рослинна олія (для змащування рук) 2 стол.

Для начинки:

  • Яйця 3 шт.
  • Зелена цибуля 50 г;
  • Рис 50 г;
  • Майонез 2 стол.
  • Яєчні жовтки (для змащування верху пирога) 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Борошно заздалегідь просійте через сито, щоб наситити його киснем. До зеленої цибулі можна додати ще щось, наприклад, кріп або петрушку.
  2. Для приготування тіста нагрійте молоко до теплого стану (35-38 градусів). Молоко має бути саме тепле, але не гаряче, інакше дріжджі у ньому загинуть. Налийте в чашу молоко і додайте до нього дріжджі, сіль, цукор.
  3. Потім підсипте 150 г борошна і все змішайте. Накрийте рушником і залиште постояти на 30 хвилин, щоб дріжджі розпочали свою роботу. На поверхні почнуть з’являтися бульбашки.
  4. Вершкове масло розтопіть і остудіть. Воно не повинно бути гарячим. Додайте до тесту яйця та розтоплену олію.
  5. Поступово підсипайте борошно і замішуйте тісто. У кількості борошна орієнтуйтеся за консистенцією готового тесту.
  6. Тісто виходить м’яке, пластичне і майже не липне до рук. Коли тісто буде майже готове, змастіть руки та стіл олією. Так тісто не братиме в себе зайве борошно. Накрийте чашу з рушником і поставте в тепле місце на 1 годину, щоб воно підійшло.
  7. У цей час підготуйте начинку. Відваріть рис. Опустіть його в киплячу воду і варіть 12-15 хвилин до м’якості. Потім відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Яйця варіть у киплячій воді 7-8 хвилин. Потім гарячу воду злийте та охолодіть їх, заливши холодною водою. Охолоджені яйця очистіть. Зелень цибулі промийте та обсушіть.
  8. Яйця дрібно наріжте та змішайте з рисом. Додайте до них подрібнену зелену цибулю. Додайте майонез та сіль. Усі змішайте.
  9. Форму для випікання змастіть олією. Тісто розділіть на 2 нерівні частини. Більшу частину розподіліть формою (18-22 см) для випічки, формуючи невеликі бортики. Викладіть підготовлену начинку.
  10. Меншу частину тіста розкотіть у коло, зробіть невеликі надрізи та накрийте пиріг. Зайве тісто по краях зріжте.
  11. Із залишків тіста можна зробити якусь прикрасу по вершині пирога. Змастіть поверхню жовтком і поставте в духовку, розігріту попередньо до 180 градусів, хвилин на 25-30. Орієнтуйтеся за духовкою.
  12. Готовий пиріг збільшиться у розмірі та стане апетитного золотистого кольору. Витягніть його з духовки, трохи остудіть і пригощайтеся.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: