У світі кулінарних шедеврів є страви, що здатні викликати справжній захват. Однією з таких страв є пиріг “Восторг” із заварним кремом, що підкорив серця гурманів своїм ніжним смаком та ароматом. Про це повідомляє Дніпро Регіон.
Цей пиріг – справжнє втілення домашнього затишку та тепла. Його секрет криється у поєднанні м’якого бісквітного тіста та ніжного заварного крему, що тане в роті. Кожен шматочок пирога – це симфонія смаків, де солодкість крему гармонійно поєднується з легкою кислинкою фруктів або ягід, якими часто прикрашають цей десерт.
Інгредієнти:
борошно 350 г
яйце 1 шт.
сметана 60 г
олія вершкове 180 г
цукор 150 г
розпушувач 1,5 ч.л.
сіль щіпка
Крем:
молоко 400 мл
яйце 1 шт.
крохмаль 2 ст.л.(55г)
цукор 100 г
цукор ванільний 10 г
яблука 2-3 шт.
Готуємо:
Просіюємо в миску 350 г. муки, додаємо щіпку солі, розпушувач 1.5 ч.л. і все перемішуємо.
Кладемо вершкове масло 180 г і перетираємо руками все в крихту.
Всипаємо цукор 150 г, додаємо 1 яйце, сметану 60 г., все добре перемішуємо і формуємо кулю.
Кладемо тісто в пакет і відправляємо у холодильник на 30 хвилин.
У каструлю кладемо цукор 100г, крохмаль 50г, цукор ванільний 10г, яйце 1 шт. і все перемішуємо.
Вливаємо холодне молоко 400 мл. ставимо на середній вогонь і перемішуючи доводимо до загусання.
Дістаємо тісто з холодильника і ділимо на 2 нерівні частини.
Більшу частину тесту розподіляємо формою 22см і робимо бортики.
яблука 2-3 шт. нарізаємо на тонкі часточки і викладаємо на тісто.
Заливаємо нашим заварним кремом.
Найменшу частину тесту трохи розкочуємо і режим на смужки.
Викладаємо зверху на пиріг.
Випікаємо пиріг 40 хвилин при 180 ° C. Даємо охолонути і посипаємо цукровою пудрою.
Приємного апетиту!