Субота, 4 Травня

Про користь цього коренеплоду для нашого організму розповість Дніпро Регіон.

Під час купівлі овочів, не забувайте прихопити ще більше вітамінів у вигляді пучка червоної редиски. Редис багатий вітаміном С, фолієвою кислотою, вітамінами групи В, калієм, кальцієм і м’якими харчовими волокнами.

Не забувайте перевіряйте редиску на дотик: вона повинна бути абсолютно твердою, в іншому випадку ви ризикуєте купити напівпорожні, волокнисті екземпляри. Шкірка повинна бути гладкою і чистою, без чорних цяток.

Також це прекрасне доповнення до будь-якого салату. А щоб підвищити хрумкість редиски, можна потримати її пару годин у воді з кубиками льоду. Радимо спробувати редис з огірками і кропом, приправлений йогуртом. Цей, легкий і швидкий в приготуванні овоч доповнить і прикрасить ваш щоденний раціон.

Пам’ятаєте, що кожному потрібно не менше п’яти порцій овочів і фруктів на день? І ще важливо: редиска протипоказана у разі гіперфункції щитоподібної залози (тиротоксикозі), подагрі, при гастриті і виразці в стадії загострення.

Шість причин вживати редиску:

1. Покращує пам’ять. У редисі багато йоду.

2. Має антибактеріальні та протизапальні властивості.

3. Зміцнює і надає здоровий вигляд шкірі, нігтям та волоссю.

4. Сприяє поліпшенню травлення: стимулює вироблення шлункового соку – містить гірчичну олію. Має багато клітковини.

5. Низька калорійність. У 100 г редиски всього 14 Ккал.

6. Добре джерело вітаміну С. Містить залізо, кальцій, сірку, магній, мідь.

Також ми писали: Дев’ять небезпечних для здоров’я продуктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: