Неділя, 29 Вересня

Для більшості людей ідеальний ранок починається з горнятка ароматної кави. Тому питання зберігання зерен є важливим. У мережі можна знайти досить шкідливі поради, послуговуючись якими кавові зерна відправляють до холодильника чи морозильної камери. Так робити точно не потрібно. У цій статті розкриємо основні правила та секрети зберігання. Дотримуючись їх, ви завжди знатимете, що зернова кава зберігає свої органолептичні показники й залишається свіжою. 

Особливості зберігання кавових зерен

Смак напою сильно залежить не тільки від сорту кави, але й від особливостей обсмаження та зберігання. Молоти та готувати зерна рекомендується не раніше ніж на другий день після термічного оброблення. Спеціалісти сфери вважають, що саме в цей період найкраще розкриваються смаки та аромати. Рекомендується використовувати кавові зерна протягом 2–10 днів після обсмаження, проте в такому стані вони зберігають майже всі органолептичні показники до 30 днів. Далі ж наступає період втрати свіжості, і приготувати з них дійсно смачний напій уже не вийде. Тому, якщо ви зазвичай купуєте сирі зерна й самі їх у подальшому обсмажуєте, готуйте їх невеликими порціями. Уже готові до помелу та вживання зерна в герметичному пакуванні можуть зберігатися 24 місяці, а після відкриття — усього 30 днів. Саме тому важливо купувати пачки такого об’єму, який гарантовано буде використаний менше ніж за один місяць. Загальні правила зберігання обсмажених кавових зерен:

  1. використовувати герметичні контейнери; але скляні банки є не найкращим варіантом, оскільки вони не захищають наповнення від дії світла сонячного проміння;
  2. зберігайте подалі від джерел тепла та вологи;
  3. тримайте ємність із кавою подалі від спецій та інших речовин із яскравим ароматом.
    Дотримуйтеся цих простих правил і насолоджуйтеся відмінним смаком улюбленої кави щоранку.

Умови зберігання меленої кави

Мелена кава значно швидше втрачає свої смакові та ароматичні властивості. Тому, щоб насолоджуватися дійсно насиченим смаком готового напою, краще подрібнювати зерна безпосередньо перед приготуванням. Якісна кавомолка перетворить процес подрібнення на приємний ранковий ритуал. А якщо у вас ще немає зручної кавомолки, замовити її вигідно та з доставленням можна в маркеті корисних штук Маудау. Герметично запакований кавовий порошок можна зберігати не менш як 1 рік. Після відкриття термін придатності скорочується до 3–5 місяців. При цьому бажано пересипати каву у ємність зі щільною кришкою, що слугуватиме надійним захистом від вологи та сторонніх ароматів. Якщо мелена кава змінила свою структуру — з’явилися щільні грудочки або ж ознаки плісняви — краще її вже не використовувати за призначенням. Адже такий напій навряд чи порадує гарним смаком та, ба більше, може нанести шкоду організму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: