Пельмені… У цьому слові бринить щось тепле, домашнє, з дитинства. Хто з нас не пам’ятає бабусиних рук, що спритно ліпили ці маленькі «мішечки» з тіста, наповнені соковитим м’ясним фаршем? Пельмені – це не просто страва, це символ затишку, родинних посиденьок та смачних спогадів. Як приготувати пельмені, розповість Дніпро Регіон.
Сьогодні ми поговоримо про класику – пельмені з яловичиною та свининою. Цей дует – безпрограшний варіант, адже яловичина додає страві насиченості та глибини смаку, а свинина – соковитості та ніжності.
Інгредієнти:
– Цибуля – 1 штука
– Яловичина – 500 г
– Свинина – 500 г
– мелений чорний перець – за смаком
– Сіль – за смаком
– холодна вода – 2 ст. ложки
Для тіста:
– Борошно – 2 склянки + для посипання
– Сіль – 1 щіпка
– Яєчний жовток – 1 штука
– Рослинна олія – 1 ст. ложка
– Холодна вода – ⅔ склянки
Приготування:
1․Наріжте яловичину цибулю та свинину шматочками.
2․ Прокрутіть м’ясо через м’ясорубку разом із цибулею.
3․ Поперчіть та посоліть, влийте крижану воду і добре перемішайте фарш.
4․ З’єднайте борошно із сіллю та просійте через сито.
5․ Додайте до борошна жовток, олію і, потроху вливаючи дуже холодну воду, замісіть тісто.
6․ Посипте робочу поверхню борошном і розкотіть тісто якомога тонше.
7․ Виріжте з нього чашкою або склянкою невеликі кружечки.
8․ Сформуйте пельмені
9․ Закип’ятіть у каструлі воду і закиньте пельмені. Коли вони випливуть, варіть їх ще 5-7 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.