Четвер, 2 Травня

Рецептом смачної домашньої паски поділилась на своїй сторінці Natalie Adamovich. Дотримуючись рецептури та послідності приготування, у вас гарантовано вийдуть найсмачіші та найгарніші паски до святкого столу. Редакція «Дніпро Регіон» пропонує вам зробити найкращу домашню паску.

Якщо хтось заморочиться випічкою на Великдень, дам рецепт: поки що найкращий, що колись мала. Хіба що крафіни кращі, але то інше, – написала Natalie.

Інгрідієнти для Паски Великодньої:

  • Борошно – 500 г
  • Молоко – 1 ст.
  • Свіжі дріжджі – 50 г
  • Цукор – 150 г
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Яєчні жовтки – 4 шт.
  • Вершкове масло – 130 г
  • Соняшникова олія – 1/3 ст.
    Ваніль – 1 ч. л.
  • Родзинки – 100 г (я ще додаю шафран, можна трохи куркуми, тоді буде гарніший колір).

Спосіб приготування:

  1. У теплому молоці розчинити свіжі дріжджі (можна замінити на сухі — співвідношення: на 3 г свіжих — 1 г сухих).
  2. Додати в розчинені дріжджі цукор.
  3. Збити жовтки, додати в молоко з дріжджами.
  4. Всипати в опару половину борошна. Все добре розмішати й покласти на 30 хвилин у тепле місце підходити.
  5. Після цього додати решту борошна (залишити трохи на замішування, близько пів стаканчика). Перемішати й знову поставити підходити в теплому місці десь на годину-півтори.
  6. До тіста, що підійшло, додати сіль, соняшникову олію, вершкове масло (його попередньо розтопити й охолодити).
  7. Додати ваніль, шафран, куркуму, замісити тісто, підсипаючи борошно, що лишилося.
  8. Додати родзинки (перед цим їх промити й залити гарячою водою на 10-15 хвилин, ще раз промити, висушити серветками, посипати борошном і перемішати, щоб кожна були обваляна в ньому).
  9. Тісто не буде дуже густим. Щоб було зручно вимішувати, можна змащувати руки олією. Добре вимісити тісто, не менше 10 хвилин. Воно має легко відділятися від рук.
  10. Форми змастити соняшниковою олією або злегка посипати борошном (я сиплю на дно трохи борошна і ставлю пекарський папір: скручую в трубочку й вставляю у форму, щоб папір закрив її стінки).
  11. Тісто розкласти у форми, заповнити 1/3 їхнього обсягу. Покласти в тепле місце на 30-40 хвилин.
  12. Духовку розігріти до 180, випікати паски 20 хвилин. Потім зменшити температуру до 160°С і випікати ще 20-25 хвилин (якщо духовка з конвекцією — мінусуйте 15-20°С). Для маленьких пасок час випікання менший, для великих — більший.

Готовність краще перевіряти час від часу. Для цього взяти сірничок і обережно проткнути паску. Якщо на сірнику немає тіста й він сухий — паски готові.

Для приготування глазурі:

Білки збити з цукровою пудрою (на 1 білок — 100-120 г пудри + 1 ч. л. лимонного соку). Тобто спочатку збити білки до густої піни, а потім додавати потроху пудру (десь по столовій ложці). В середині процесу додати сік. Вийде густа, пишна маса.

Важливо. Прикрашати паски треба лише тоді, коли вони повністю охолонуть. Найзручніше просто брати й опускати їх “донизу головою” у глазур.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: