Середа, 27 Листопада

Пахлава медова– візитівка морських узбережь. Під палячим сонцем, з ранку до ночі, на пляжах ходили продавці такої смачної та пахучої випічки, пропонуючи відпочиваючим купити пахлаву медову. В свою чергу, відвідувачі курортів, від апетитного виду та смачного аромату, не могли утриматись та не купити солодке насолодження. «Дніпро Регіон» пропонує вам рецепт приготування пахлави медової та ласуючи смаколик згадати наше теплесеньке Азовське море.

Інгрідієнти:

  • 3 склянки борошна;
  • 1 склянка мінералки;
  • 1 ч. ложка цукру;
  • 1 щіпка солі;
  • 3 ст. ложки горілки;
  • 1 ст. ложка сметани;
  • 0.5 л олії для обсмаження.

Спосіб приготування:

  1. Борошно висипати в миску, зробити поглиблення. У ямку вилити сметану, мінералку, горілку, сіль, цукор та ложкою все добре змішати.
  2. Після вимісити до еластичності на столі, присипаному борошном. І нехай тісто тепер трішки полягає під серветкою, щоб скоринка не утворилася. Потім ще раз вимісити.
  3. Далі розкочуємо тоненько – близько 1 мм. Щоб зручніше було розкачувати, розділяємо тісто на 5 менших частин.Пластину, що Ввийшла, не дуже щільно, але і не розхлябано, скачуємо в рулет.
  4. Беремо гострий ніж і нарізаємо наш “рулет” під кутом 45 градусів на шматочки товщиною близько 2 см.Щоб при подальшому обсмажуванні тісто не розкручувалося, вільний край трішки прищипніть до останнього обороту тіста.
  5. Розжарюємо олію близько у глибокій сковорідці, обсмажуємо утворені шматочки з двох сторін до смачної золотистості. При обсмажуванні шматочки рулету відкриються і вийдуть шаруваті шматочки.
  6. Обсмажену пахлаву викладати на паперовий рушник, щоб увібралися залишки олії.

Сироп:

  • 1 склянка цукру;
  • 2/3 склянки води;
  • 1 ч. ложка меду.
  1. Варити на вогні, постійно помішуючи, доки рідина не піде бульбашками.
  2. Занурювати в сироп потрібно вже трохи остиглу пахлаву, щоб “хрусткість” не зникла.
  3. Зверху присипати подрібненими горіхами. Або цукровою пудрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: